Italian hallitus on määrännyt kaikki urheilutapahtumat järjestettäviksi tyhjille katsomoille ainakin maaliskuun 3. päivään saakka koronaviruksen takia.

Maan jalkapallosarjoissa on viime aikoina siirretty useita otteluita myöhemmäksi ja pelattu joitakin otteluita suljettujen ovien takana.

Italiassa 233 ihmistä on kuollut koronavirukseen ja yli 5 000 ihmisellä on todettu tartunta. Maassa joudutaan tekemään poikkeusjärjestelyjä eritoten noin kymmenen miljoonan asukkaan Lombardian alueella.

Italian pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Damiano Tommasi jakoi Twitterissä koronavirukseen liittyvän uutisen ja vaati samalla jalkapalloa kokonaan tauolle.

− Pysäytetään liiga! Tarvitsemmeko vielä lisää? Laitetaan jalkapallo tauolle, Tommasi kirjoitti.

Tommasin mielestä pelaajien terveyden on oltava etusijalla. Hän huomautti, ettei jalkapallossa ole mitenkään mahdollista, että ihmiset kentällä tai katsomossa pysyisivät riittävän välimatkan päässä toisistaan.

− On pelaajia, jotka jatkaisivat pelaamista mielellään, mutta on myös niitä, jotka ovat huolestuneita, Tommasi sanoi.

Italian jalkapalloliiton puheenjohtaja Gabriele Gravina kertoi lauantaina, etteivät mitkään toimet ole juuri nyt poissuljettuja vaihtoehtoja. Tilannetta seurataan ja siihen reagoidaan tarpeen mukaan.

Lähde: Reuters