Juventus-pelaajien karanteenipako ihmetyttää – ”Olen ymmälläni”

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Koronavirus COVID-19 riehuu Italiassa pahemmin kuin missään. Serie A on ollut jo pari viikkoa tauolla, virukseen on kuollut useita tuhansia ja myös moni huippujalkapalloilija on saanut virustartunnan.

Myös sarjakärki Juventuksen pelaajista kolme on sairastunut koronavirukseen. Ensin sairastui Daniele Rugani, sitten Blaise Matuidi ja seuraavaksi Paulo Dybala.

Asiaankuuluvasti Juventus määräsi Ruganin tartunnan tultua ilmi koko joukkueen ja seuratoiminnan karanteeniin – aina seuran puheenjohtaja Andrea Agnellia myöten. Juventuksen karanteeni kuitenkin vuotaa – ja sekös on herättänyt arvostelua toimittajien, virologien ja asianajajien toimesta.

– Olen neuvoton ja ymmälläni tämän tilanteen edessä, lakimies Rinaldo Romanelli kommentoi Corriere dello Sportille.

– Karanteeniaika kestää 14 päivää, kuten terveysvirasto määritteli jo 21. helmikuuta.

Romanellin mukaan karanteeni koskee myös jalkapalloilijoita, sillä poikkeuksia sallitaan vain sotilashenkilöille ja terveydenhoitoalan työntekijöille. Juventus-leirin vastaväitettä Romanelli ei ymmärrä alkuunkaan. Lakimiehen mukaan Juventuksesta on kommentoitu, että eristäytymisessä on kyse ”vapaaehtoisesta karanteenista”, eikä virallisesta määrätystä toimenpiteestä.

– Karanteeni määrätään kaikille, jotka ovat olleet lähikontaktissa vahvistetun COVID-19-tapauksen kanssa. Siten Ruganin joukkuetoverien pitäisi olla vähintään 14 päivää karanteenissa, Romanelli jatkoi.

Koska Ruganin koronaviruksesta kerrottiin toissa keskiviikkona, voitaisiin Juventuksen karanteeni poistaa aikaisintaan ylihuomenna, 25. maaliskuuta. Joukkueen pelaajista kuitenkin ainakin neljä on jättänyt Torinon ja lentänyt omiin kotimaihinsa.

Lähtöluvan ovat saaneet Sami KhediraMiralem PjanicGonzalo Higuaín ja Douglas Costa. Jokainen oleilee nyt omassa kotimaassaan.

– Kuten sanoin, ei ole mitään lakeja tai päätöksiä, jotka sallisivat jonkun lopettaa karanteenin ennen aikojaan – eikä varsinkaan poistua maasta, Romanelli jatkaa.

Vaikka Gonzalo Higuaín lähtikin tiettävästi Argentiinaan hoitamaan sairasta äitiään, on karanteenin laiminlyönti vakava rike – tai kenties vieläkin vakavampi äidin sairauden takia. Higuaín käytti myös luovuuttaan Italian matkustuskiellon kiertämiseksi, sillä hän lensi ensin yksityiskoneella Ranskan kautta Espanjaan, josta matka jatkui lopulta Argentiinaan.

Juventuksen ykköstähti Cristiano Ronaldoa karanteenimääräys ei koske. Ronaldo oli lentänyt jo kaksi päivää ennen Ruganin tartunnan saamista kotisaarelleen Madeiralle Portugaliin, ja pysyy toistaiseksi siellä.

Lähde: Sport1

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!