Veikkausliigan hallitseva mestari Kuopion Palloseura on solminut kauden 2020 kattavan lainasopimuksen toppari Nuno Tomásin kanssa. Portugalilaispuolustaja Tomás, 24, siirtyy Kuopioon bulgarialaisesta TsSKA Sofiasta.

184-senttinen Tomás murtautui parikymppisenä kasvattajaseuransa Belenensesin avauskokoonpanoon ja tahkosi kaudella 2017-18 Portugalin pääsarjassa 27 ottelua. Seuraavalla kaudella vastuu väheni, ja Tomás lainattiin TsSKA Sofiaan, johon hän liittyi pysyvällä siirrolla kesäkuussa 2019. Tomás on pelannut TsSKA:ssa 24 ottelua, joista viisi on ollut Eurooppa-liigan karsinnoisssa.

KuPS kertoo tiedotteessaan, että sen tämän kauden joukkue on Tomásin siirron myötä valmis. Seuran urheilutoimenjohtaja Jonne Lindblom on tyytyväinen joukkueenrakentamiseen ja uuteen vahvistukseen.

– Ryhdyimme välittömästi toimenpiteisiin, kun Nunon tasoista keskuspuolustajaa tarjottiin meille. Hän on juuri sellainen pelaaja, jota olemme kartoittaneet koko talvikauden ajan. Nuno on vasenjalkainen hyvin peliä avaava toppari ja hän täydentää hyvin jo valmiiksi laadukasta puolustuslinjaa, Lindblom kommentoi.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
"Ryhdyimme välittömästi toimenpiteisiin, kun Nunon tasoista keskuspuolustajaa tarjottiin meille."

Nuno Tomas siirtyy Kuopioon: kups.fi/fi/uutiset/kuo… #KuPS #veikkausliiga