MTV: Jäämeren rannalta Välimeren rannalle ja heti avainpelaajaksi – Onni Valakari avasi erikoisen siirtonsa taustat

© Kuva: Juha Tamminen

Pikkuhuuhkajien avainpelaajiin kuuluva Onni Valakari siirtyi viime tammikuussa norjalaisesta Tromsø IL:stä kyproslaiseen Pafos FC:hen Paulus Arajuuren joukkuekaveriksi. Siirto herätti hämmästystä tammikuussa, mutta nyt Valakari avasi siirtoaan MTV Urheilulle.

Valakarin startti uudessa seurassaan on ollut erinomainen. 20-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja on tehnyt viiteen peliin viisi maalia ja antanut siihen päälle vielä yhden maalisyötön.

– Olen päässyt todella hyvin joukkueeseen sisään. Kiva, että maalit ovat osuneet omalle kohdalle, ja että olen pystynyt viimeistelemään, kun on tullut paikkoja, Valakari kertoi MTV Urheilulle.

Onnin isän Simo Valakarin luotsaama Tromsø putosi viime kauden päätteeksi Norjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Näin ollen siirtoasiat tulivat ajankohtaiseksi kauden jälkeen Onnin kohdalla. Kiinnostusta oli tiettävästi esimerkiksi Norjan pääsarjasta, mutta lopulta Valakari päätti lähteä Kyprokselle. Se yllätti monet.

– Joku voi sanoa, että tämä on väärä polku, kun tulin Kyprokselle. Olen mennyt kuitenkin aina vähän ”mainstreamia” vastaan. Koen, että tämä polku on enemmän minua. Valmista tietä huipulle ei pysty kuitenkaan ikinä piirtämään etukäteen

– Tammikuun ikkunassa tuli muutama vaihtoehto siirrolle. Tarjouksia oli muun muassa Norjan pääsarjasta. Pidin kaikki kortit avoimena ja katsoin, mikä olisi paras vaihtoehto. Kun aloimme ottaa selvää seuroista ja keskustelimme niiden kanssa, tämä osoittautui parhaaksi.

Huuhkajien luottotoppari Paulus Arajuuri vakuutti, että Pafosissa asiat hoidetaan hyvin. Valakari oli myös vakuuttunut Pafosin tavasta toimia tällä hetkellä. Joukkueessa on Valioliigastakin tuttuja pelaajia, kuten Jason Puncheon sekä Bakary Sako.

Seura on panostanut viime vuosina paljon joukkueen toimintaan. Seuran taustavoimiin on tuotu myös osaamista Brittein saarilta.

– Se prosessi houkutteli, mikä on meneillään täällä, Valakari perusteli.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!