35-vuotias entinen maajoukkuemaalivahti Niki Mäenpää on saanut tyytyä kuluvalla kaudella paikkaan Bristol Cityn vaihtopenkillä. Välillä suomalainen on seurannut otteluita myös katsomosta käsin.

Nyt Mäenpääkin on kuitenkin päässyt taas peliminuuttien makuun, sillä hän pelasi lauantaina jo toisen perättäisen ottelunsa Englannin Mestaruussarjassa, kun Bristol City sai vieraakseen Fulhamin. Mäenpäälle tilastoitiin pelissä neljä torjuntaa, kun pisteet pantiin tasajakoon maalein 1-1.

Bristol City siirtyi johtoon 70. peliminuutilla Nahki Wellsin maalilla, mutta 14 minuuttia myöhemmin Mäenpää sai antautua. Fulhamin Tom Cairney sai irtopallon hieman onnekkaastikin, ja laukoi kierteisen vedon tarkasti maalin alanurkkaan. Laukaus oli erittäin vaikeasti torjuttavissa.

Vielä lisäajan viimeisellä minuutilla Mäenpää sai katsojien pulssit nousemaan. Suomalainen tuli hieman epävarmasti keskityspalloa vastaan, pallo putosi suoraan Fulhamin pelaajan jalkoihin, mutta lopulta Mäenpää sai kauhottua pelivälineen syliinsä. Samalla hän tuli kaataneeksi jaloillaan Fulhamin hyökkääjän, mutta tuomari ei nähnyt tilanteessa rikettä. On kuitenkin mahdollista, että joku toinen oikeudenjakaja olisi vienyt pallon pilkulle.

Twitterissä Niki Mäenpää sai peliesityksestään erittäin suuria kehuja.

Bristol City FC

@BristolCity
Mäenpää makes a great save high to his left to deny Decordova-Reid's close range effort. Kalas then blocks Mitrovic's strike before Arter fizzes a shot narrowly wide.

#BRCFUL 🔴 0-0 ⚪️ [45]

Bristol City FC

@BristolCity
Odoi flicks Kebano's corner goalbound from close range and Mäenpää produces a fantastic reaction save to retain #BristolCity's lead.

#BRCFUL 🔴 1-0 ⚪️ [81]

Daniel Healey

@DanielHealey20
Thought Maenpaa was very solid today pulled off some really good saves to keep us in the game #BristolCity

Tony Wilkins 🔴⚪️

@ARWURZELBS3
Unbelievable that Niki Mäenpää didn’t get MOM today ...from Sky...
He was outstanding and imo our No1 till the end of the season!

Viikkoa aiemmin, karkauspäivänä, Mäenpää oli pelannut kauden ensimmäisen sarjapelinsä. Tuolloinkin, vieraspelissä Millwallia vastaan pisteet jaettiin samoin 1-1 -numeroin. Siinä ottelussa Mäenpää torjui kolme maalintekoyritystä.

Koko kauden ensimmäisen pelinsä Mäenpää pelasi jo 4. tammikuuta FA Cupin ottelussa Shrewsburya vastaan. Tuolloinkin ottelu päättyi numeroihin 1-1, eli kauden kaikki kolme peliä ovat päättyneet samoin lukemin. Tappioon päättyneessä uusintaottelussa Mäenpää ei pelivuoroa saanut.

[readmore from=Mäenpää-Niki]

Kauden kaikki aiemmat 35 sarjaottelua maalin suulla oli pelannut 26-vuotias Daniel Bentley. Bentley kuitenkin loukkasi nivustaan puolitoista viikkoa sitten pelatussa Huddersfield-pelissä siksi Mäenpäälle on auennut paikka tolppien välissä. Valmentaja Lee Johnsonin mukaan Bentley ”ei pysty potkaisemaan palloa yli puolenkentän, joten siksi jonkun muun on parempi pelata”. Ykkösvahdin poissaolosta ei kuitenkaan odoteta pitkää.

Bristol City on Mestaruussarjassa sijalla seitsemän ja yhä tiukasti mukana nousutaistelussa.