Suomen A-maajoukkue piti keskiviikkona etätiedotustilaisuuden, jossa olivat paikalla muun muassa Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sekä Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva. Casagrande kertoi, että maaliskuun ottelut siirtyvät lähtökohtaisesti pelattavaksi kesäkuulle, mutta mitään varmuutta ottelusiirroista ei vielä ole.

Casagrande kertoi, että UEFA ja FIFA ovat perustaneet työryhmän, joka suunnittelee tällä hetkellä erilaisia skenaarioita kansainvälisen ottelukalenterin suhteen. Lähtökohta on edelleen se, että ensi kesäkuussa pelattaisiin A-maaotteluita, mutta tilannetta seurataan koko ajan.

– Maaliskuun ottelut siirtyvät kesäkuulle. Ainakin nämä EM-karsintojen pudotuspeliottelut on tarkoitus pelata silloin. Harjoitusotteluiden suhteen tilanne on vielä epävarma. Keskustelin juuri Ruotsin kollegan kanssa, ja näiden maajoukkueiden harjoitusotteluiden osalta ottelusiirrot ovat vielä auki.

– Kahden viikon sisällä pitäisi saada lisätietoa. Siihenkin on varauduttava, että joitain otteluita joudutaan perumaan, Casagrande kertoi Palloliiton tiedotustilaisuudessa.

Huuhkajien oli määrä kohdata maaliskuun lopulla vieraskentällä Puola ja Ranska. Kesällä Suomen oli tarkoitus pelata Ruotsia vastaan Tukholmassa ja Viroa vastaan Tampereella.

Casagranden viimeisen tiedon mukaan maaliskuun ottelut siirtyisivät kesälle, joten kesän ottelut mahdollisesti siirtyisivät johonkin toiseen ajankohtaan tai sitten ne peruttaisiin. Mitään päätöksiä ei vielä ole tehty mihinkään suuntaan.

Kesän harjoitusottelut on tällä hetkellä merkattu kalenteriin 4.6. sekä 7.6. Veikkausliiga tiedotti aiemmin pyrkivänsä aloittamaan kauden kesäkuun alussa. Näin ollen on vaarana, että Veikkausliigan ensimmäiset ottelut menevät päällekkäin Huuhkajien harjoitusotteluiden kanssa. Tähänkin skenaarioon ollaan varautumassa Casagranden mukaan.

– Kansainvälisillä peleillä on totta kai iso arvo. Kalenteri menee joka tapauksessa uusiksi, ja sitä me tulemme sitten noudattamaan.

– Kansalliset liigat saattavat saada erivapauksia asetella pelejä myös näille kv-pelipäiville. Toki EM-karsintojen pudotuspeliotteluiden kohdalla seurat joutuvat päästämään pelaajansa niihin. Se on selvä asia. Suostuvatko seurat pelaamaan silloin, on toinen asia, Casagrande kommentoi.