Pikkuhuuhkajien kapteeni kertoi Huucastissa A-maajoukkuehaaveistaan, nähdäänkö EM-kisoissa tuttu aisapari? – ”Dominoitiin jo silloin”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Pikkuhuuhkajien kapteeni Aapo Halme on yksi pelaajista, joiden povataan nousevan lähitulevaisuudessa A-maajoukkueeseen.

Halme, 21, siirtyi ulkomaille tammikuussa 2018, kun Helsingin Jalkapalloklubi myi hänet englantilaiseen Leedsiin, jossa hän vietti 1,5 vuotta ja pelasi edustusjoukkueessa viisi kertaa.

Viime kesänä Halme vaihtoi seuraa Mestaruussarjan sisällä ja siirtyi Barnsleyyn, jossa hän on saanut vastuuta niin topparina kuin keskikentän pohjapelaajana. Kaikkiaan hän on pelannut kuluvalla kaudella 29 ottelua uudessa seurassaan ja onnistunut maalinteossa kolmesti.

Halme on kertonut, että hänen tavoitteenaan on pelata Suomen kanssa arvoturnauksessa. Hän sanoi Suplan Huucast-podcastissa, että Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva ei ole vielä ollut häneen yhteydessä. Halme sai kuitenkin juuri vuoden lisäaikaa näyttää osaamistaan Kanervalle, kun Euroopan jalkapalloliitto UEFA siirsi tulevalle kesälle kaavaillut EM-kisat ensi vuodelle koronaviruksen takia.

Pikkuhuuhkajien kippari myönsi Huucastin haastattelussa, että ei olisi vielä vuosi sitten osannut kuvitella, että hänen tavoitteensa saattaisi tulla näinkin pian eteen.

– On se vaihtoehto, mutta vielä tarvii tehdä työtä sen eteen, että mahtuis siihen joukkueeseen ja sais kutsun.

Halme kokee, että hän olisi jo valmis hyppäämään miesten maaotteluihin mukaan.

Aapo Halme ehti pelata 36 peliä HJK:n edustusjoukkueessa ennen siirtoaan Englantiin. Kuva: Juha Tamminen

– Kyllä musta tuntuu, että oisin valmis, mutta totta kai valmentaja tekee ratkaisun, ja se on varmasti katsonut mun pelejä ja nähnyt, millä tasolla mä oon. Jos ”Rivestä” tuntuu, että mä oon valmis, niin hän varmasti ottaa mut, mutta jos ei, niin ei. Mun pitää vaan pelaa hyvin.

– Paljon pitää tehdä töitä, mutta se [Huuhkajien historian ensimmäinen arvoturnaus] on tosiaan hyvä porkkana. Se on oikeastaan vaan itestä kiinni, että pääseekö sinne.

Podcastin vetäjä Kim Kallström kysyi, miltä Halmeesta tuntuisi pelata A-maajoukkueessa Pikkuhuuhkajien aisaparinsa ja entisen seuratoverinsa Leo Väisäsen kanssa. Ruotsin pääsarjaseura Elfsborgia edustava Väisänen, 22, debytoi Huuhkajissa viime vuonna.

– [Klubi] 04:n aikoina pelattiin Kakkosta. Mun mielestä dominoitiin jo silloin, niin miksei sit EM-kisoissa, heitti Halme naureskellen.

Mestaruussarjassa Halme on saanut kohdata useita huippuammattilaisia. Tammikuun alussa hän ja Barnsley saivat vastaansa Derbyn, jonka riveissä debytoi tuolloin Englannin A-maajoukkueen ja Manchester Unitedin kaikkien aikojen maalintekijä Wayne Rooney. Valioliiga-legenda merkkautti itselleen ottelussa maalisyötön vapaapotkusta.

– Oli se sinänsä hieno kokemus, mut ei sitä siinä pelissä ainakaan ajatellut. Mut kyl siitä huomas heti, että kaverilla on hyvä jalka. Ei sillä ehkä jalka enää niin hyvin liiku, mutta noi ristipallot ja potkutekniikka… Kyl siitä huomaa, että on paljon maaleja tehnyt.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS