Rovaniemen Palloseura ry:n nimi ilmestyi kuunvaihteessa protestilistalle. Velkojaksi oli merkattu Verohallinto ja saatavan määräksi 31 274 euroa.

RoPS:n toimitusjohtaja Risto Niva kertoi SuomiFutikselle, että maksut on hoidettu alta pois viime viikolla.

– Meillä oli marras-joulukuulta veroja hoitamatta. Tää talvi on niin tiukka. Ne on maksettu ne verot nyt, eli ne asiat on kunnossa. Mutta meillä oli silloin kassa tiukoilla ja jouduttiin siirtämään maksuja. Ne viivästyi sitten niin pitkään, että verottaja teki tuon maksuhäiriömerkinnän.

Niva kertoi, että summan maksamiseksi ei vaadittu leikkauksia seuran toiminnassa. Hänen mukaansa Rovaniemellä on aina samaan aikaan vuodesta hieman hankalampaa.

– Ne vaan eskaloitui vähän liian pitkälle, että meillä oli tosi tiukkaa kassan kanssa silloin.

– Siinä jouduttiin venyttämään penniä. Se meni liian pitkälle se maksu, ei siinä auta muuta sanoa.

Suomalaisen jalkapallon seuraajat tietävät, että 30 000 euroa on merkittävä määrä rahaa mille tahansa seuralle. Esimerkiksi viime kaudella RoPS:n edustusjoukkueen pelaajabudjetti oli 518 000 euroa. Nivakin myönsi, että kyseessä ei ole mikään pikkusumma.

– Onhan se merkittävä tietenkin, mutta pitäähän ne hoitaa. Päivänselvä asia.

– Mutta joo, iso raha [se on]. Toki on tasoitettu se, mutta ei meillä vaan ollut mahdollisuutta sitä aikataulussa hoitaa.

RoPS aloittaa kautensa Veikkausliigassa 11. huhtikuuta Helsingin Jalkapalloklubin vieraana. Suomen Cupissa RoPS jäi lohkossaan viimeiseksi kerättyään viidestä pelistä vain yhden pisteen.