SJK:n henkilöstö suostui palkanalennuksiin koronaviruksen takia – muita kampanjoita on tulossa

© Kuva: Juha Tamminen

SJK tiedottaa alentavansa henkilöstönsä palkkoja kolmen kuukauden määräajaksi. Kaikki seuran työntekijät pelaajistosta taustajoukkoihin ovat allekirjoittaneet päätöksen.

SJK joutui tekemään kovan ratkaisun ylläpitääkseen seuratoimintaansa. Koronaviruksen leviäminen koettelee urheiluseuroja, eikä SJK luonnollisesti kykene tämänhetkisissä olosuhteissa pitämään urheilutapahtumia kotistadionillaan.

SJK:n talousjohtaja Heikki Leppänen kommentoi asiaa seuran tiedotteessa.

− Tulovirtojen ehtymisellä on negatiivinen vaikutus kassavirtaamme ja näin ollen tilanteen kokonaisvaikutus toimintaamme on myös merkittävä.

SJK-konserni työllistää 65 henkilöä. Joukkueen puolustaja Tero Mäntylä kertoi seurassa käydyistä keskusteluista.

− Me pidimme sunnuntaina sisäisen palaverin, missä kävimme läpi vaikutuksia konsernimme arkeen. Teimme melko nopeasti päätöksen siitä, että lähdemme kollektiivisesti joukkueena mukaan talkoisiin.

SJK tiedotti samalla julkaisevansa tulevina päivinä uusia kampanjoita, joiden toivotaan tukevan seuran taloutta vaikeina aikoina.

Juttua on muokattu 19.3. kello 8.20: Jutussa luki alun perin, että SJK alentaisi työntekijöidensä palkkoja 30 prosentilla. Väite on virheellinen. Seura ei ole julkaissut prosentteja tai lukuja, mutta puhuu merkittävistä summista.