Suomalaislupaus pelasi unelmapelin Ruotsin cupissa ja sai kannattajat huutamaan nimeään: ”Se oli ihanaa”

© Kuva: Juha Tamminen

”Saku, Saku, Saku”, AIK:n kannattajat huusivat maanantai-iltana, kun AIK nappasi 3-1-voiton Kalmarista ja eteni Ruotsin cupin puolivälieriin. Saku Ylätupa oli juhlittu sankari, kun hän iski kaksi maalia.

Ylätuvan nimeä huudettiin syystäkin Solnalla. Ylätupa kuuli itsekin kannattajien huudot, kun hän tuuletti villisti kädet korvillaan kannattajien suuntaan.

– Kuulin sen, se oli ihanaa! Pidin siitä, Ylätupa kommentoi ruotsalaiselle Fotbollskanalenille.

Ylätuvan viime kausi AIK:ssa oli haastava. Peliaikaa ei juurikaan tullut, ja suomalaisnuorukaisen kohdalla alettiin jo pohtimaan, oliko siirto Ajaxista AIK:hon sittenkään oikea ratkaisu.

– Se oli vaikeaa. Mutta sain siitä hyvän oppitunnin ja sitä kautta tästä kaudesta tulee toivottavasti paljon parempi.

Talven aikana Ylätupa on noussut uudelle tasolle. Nykyinen pelisysteemi 3-4-3 tuntuu sopivan loistavasti suomalaiselle, joka on pelannut hyökkäyksessä vasemmalla laidalla.

AIK:n päävalmentaja Rikard Norling kertoi, että joukkueen sisällä on toivottua onnistumisia Ylätuvalle.

– Uskon, että tämä merkitsee hänelle paljon. Huolimatta siitä, mitä tapahtuu tulevaisuudessa, uskon, että hän oli kaivannut jotain tällaista. Koko AIK ja kanssapelaajat olivat toivoneet jotain tällaista, Norling kertoi.

Kehuihin yhtyi myös AIK:n urheilutoimenjohtaja Björn Wesström.

– Sanoisin, että hän on tehnyt erittäin paljon töitä. Ihan hirveästi ei ole ollut niitä, jotka huutaisivat ”Sakua!” katsomossa viime kauden jälkeen, joten hän on ehdottomasti ansainnut huudot ja tämän onnistumisen.

Ylätupa oli reilu vuosi sitten mukana Huuhkajien tammikuun leirillä, mutta sen jälkeen laituri on pelannut alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Tämänkaltaisilla näytöillä Ylätupa saattaa kuitenkin saada saumansa Huuhkajissa vielä ennen ensi kesän EM-lopputurnausta.