AC Oulu on päässyt työntekijöidensä kanssa yhteisymmärrykseen uudesta poikkeusajan sopimuksesta, seura tiedottaa virallisilla kotisivuillaan.

Tuoreen sopimuksen myötä kaudella 2020 Ykköstä pelaava seura onnistuu välttymään lomautuksilta ja palkkamaksujen keskeytymiseltä. AC Oulu Oy on luvannut sen jokaiselle työntekijälle palkanmaksun vähintään 65-prosenttisesti.

Jalkapallokauden siirtymisen myötä AC Oulu on pyrkinyt löytämään henkilöstöllensä työtehtäviä myös muilta aloilta. Pohjanmaalaisseuran pelaajia ja työntekijöitä ollaan nähty jo esimerkiksi rakennusapumiehinä, siivoustöissä, kiinteistöhuollon tehtävissä, sosiaalialalla, myyntitöissä, elintarvikealalla sekä maataloustöissä.

– Kaikki pelaajat ja muut työntekijät ovat olleet hyvin ymmärtäväisiä tilanteen suhteen. Keskustelut ja neuvottelut käytiin erittäin hyvässä hengessä. Tämä todettiin parhaaksi tavaksi auttaa seuraa tässä vaikeassa tilanteessa ja samalla välttää radikaalimmat toimet. Hienoa on ollut seurata, miten täällä on reagoitu, eikä jääty voivottelemaan. Kaikilla on tietysti kova halu kentälle, mutta se aika koittaa vielä – siihen asti maltamme mielemme, AC Oulun kapteeni ja joukkueen edustajana neuvotteluissa toiminut Lassi Nurmos kertoo.

Kaikissa seuroissa ei olla päädytty samanlaisiin ratkaisuihin kuin AC Oulussa. Veikkausliigaseura HIFK ilmoitti eilen perjantaina lomauttavansa suurimman osan HIFK Fotboll Ab:n toimistohenkilökunnasta ja valmentajista, leikaten samalla edustusjoukkueensa pelaajien palkkoja.