Eredivisietä johtavan Ajaxin tekninen johtaja Marc Overmars on pettynyt Hollannin jalkapalloliiton, KNVB:n, päätökseen yrittää pelata liigakausi loppuun.

KNVB tiedotti keskiviikkona, että se yrittää Euroopan jalkapalloliiton, UEFA:n, ohjeistuksen mukaisesti saada kauden 2019-20 loppuun ennen elokuun kolmatta päivää. Eredivisie on ollut koronaviruspandemian takia keskeytettynä maaliskuun 12. päivästä lähtien. Hollannin hallituksen määräämien kokoontumis- ja tapahtumakieltojen myötä kausi saadaan aikaisintaan uudelleen käyntiin kesäkuussa.

Historiansa aikana 34 kertaa Eredivisien mestaruutta juhlinut Ajax lähti ottelutauolle sarjakärjessä. Se on 25 kierroksen jälkeen AZ Alkmaarin kanssa tasapisteissä, mutta johtaa sarjaa paremman maalieronsa ansiosta.

Ajaxilla olisi siis oiva mahdollisuus uusia viime kauden mestaruutensa, mutta Overmarsin mielestä kuluva sesonki tulisi vain lopettaa kesken.

– Miksi tässä olisi kyse rahasta, eikä ihmisten hyvinvoinnista, kun tilanne on tämä? Toivoin, että KNVB olisi tehnyt itsenäisen päätöksen, mutta nyt he piileskelevät UEFA:n takana, kommentoi Overmars De Telegraafille ESPN:n mukaan.

– Minun on kovin vaikea ymmärtää sitä [KNVB:n päätöstä].

– Me emme ole Hollannissa yhtä riippuvaisia TV-tuloista kuin Espanjan, Englannin, Italian ja Saksan sarjat ovat. Uskon, että UEFA on painostanut niitä jatkamaan pelaamista hinnalla millä hyvänsä.

– Tämä sarja on kuollut, elämä on tärkeämpi asia.