Vuoden 2002 Mestarien liigan loppuottelu Real Madridin ja Bayer Leverkusenin välillä muistetaan erityisesti Zinédine Zidanen voittomaalista, jonka ranskalaistähti taituroi komealla volleylla verkkoon, mutta myös Iker Casillasin paraatipelastuksista.

Nuori Casillas toimi jo tuolloin Real Madridin ykkösmaalivahtina ja oli jo voittanut Mestarien liigan kertaalleen, mutta hän oli menettänyt paikkansa kakkosvahti César Sánchezille, joka torjui Realin maalilla puolivälieristä eteenpäin.

Sánchez oli valittu avaukseen myös loppuotteluun Leverkusenia vastaan, mutta hän joutui tulemaan loukkaantuneena vaihtoon 68. minuutilla. 20-vuotiaan Casillasin astellessa kentälle peli oli jo loppulukemissaan 2-1 Madridin hyväksi, mutta hän piti huipputorjunnoillaan huolen siitä, että espanjalaisten johto säilyi loppuun saakka.

Bayer Leverkusenin kapteeni Jens Nowotny joutui jättämään loppuottelun väliin loukkaantumisen takia, mutta hän muisteli Goalin haastattelussa seuranneensa suu pyöreänä, kuinka Casillas oli Glasow’n illassa horjuttamaton.

– Me olimme erinomaisia ja teimme siitä mahtavan ottelun.

– Mutta sinä iltana Iker Casillasin tähti nousi taivaalle. Hän olisi voinut seistä maalinsa takana ja meidän vetomme olisivät silti pysähtyneet häneen!

Libertad Digital

@libertaddigital
Real Madrid - Bayer Leverkusen 2002: La final de Iker Casillas bit.ly/2Um4nYr

Bayer Leverkusen pelasi tuolloin ensimmäistä kertaa Mestarien liigan loppuottelussa, eikä se ole sittemin kilpailun finaaliin enää selvinnyt. Real Madrid nappasi tuona keväänä jo yhdeksännen Mestarien liigan voittonsa, joita sillä on nykyään ennätykselliset 13 kappaletta.

– Me pysyimme Galacticojen vauhdissa, muisteli Nowotny.

– Voitimme sillä kaudella Barcelonan ja Juventuksen ja pudotimme Liverpoolin ja Manchester Unitedin. Meillä ei ollut syytä ihailla muita pelaajia.

Saksan A-maajoukkueessa 46 kertaa esiintynyt Nowotny lopetti pelaajauransa vuonna 2007.

Casillas ei ole vielä virallisesti ripustanut hanskojaan naulaan, vaikka hän ei ole pelannut yhtään ottelua saatuaan viime vuonna sydänkohtauksen Porton harjoituksissa. Hän voitti Real Madridissa muun muassa viisi Espanjan La Ligan mestaruutta ja kolmesti Mestarien liigan. Espanjan A-maajoukkueen kanssa Casillas on pelannut 167 ottelua ja voittanut maailmanmestaruuden sekä kaksi EM-kultaa.