Haka nujersi Ilveksen Pirkanmaan virtuaaliderbyssä – yleisöennätys jäi kaukaiseksi haaveeksi

© Kuva: Juha Tamminen

FC Haka voitti lauantaina Tampereen Ilveksen historian ensimmäisessä Pirkanmaan virtuaaliderbyssä. Playstationilla pelattuun otteluun myytiin noin 2400 lippua.

Valkeakoskelaisseuraa edustaneet Salomo Ojala ja Jacob Bushue voittivat kumpikin omat ottelunsa Ilveksen Ilari Mettälää ja Eemeli Raittista vastaan. Ojala voitti Mettälän luvuin 2-0, ja Bushue Raittisen samoin lukemin.

Lopuksi joukkueet viihdyttivät fanejaan näytösottelun merkeissä, pelaamalla vielä yhden 2v2-ottelun. Siinä Mettälä ja Raittinen löysivät yhteisen pelisävelen hakalaisia paremmin, voittaen pelipäivän loppuhuipennuksen numeroin 2-1.

Ilveksen tavoitteena oli rikkoa seuran yleisöennätys vuodelta 1984, kun tamperelaiset isännöivät Juventusta Ratinassa peräti 24 873 silmäparin edessä. YouTubeen streamattu ottelu ei kuitenkaan kerännyt toivottua katsojamäärää, kun lippuja ”kaikkean aikojen derbyyn” myytiin lopulta alle 2500 kappaletta.


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?