Italian jalkapalloliitolla selkeä suunnitelma Serie A -kauden jatkamiseksi – idean vastustajat ”eivät pidä jalkapallosta tai italialaisista”

© Kuva: Getty Images

Italian jalkapalloliiton (FIGC) presidentti Gabriele Gravina on sanonut, että kaikki jotka vastustavat keskeytyneen Serie A -kauden jatkamista, eivät pidä joko jalkapallosta tai italialaisista.

Serie A keskeytettiin 9. maaliskuussa koronaviruspandemian takia, ja eikä saapasmaan pääsarjaa aiota jatkaa ennen kuin jokaisen osallistujan turvallisuus ja terveys voidaan varmistaa.

Kausi 2019-20 yritetään saada uusiksi käyntiin jo kesäkuuhun mennessä. Italian ulkonaliikkumiskielto on voimassa 3. toukokuuta saakka, ja joukkueiden olisi määrä palata harjoituskentille 4. toukokuuta mennessä.

Kauden keskeytyessä sarjakärki Juventus johti Laziota yhdellä pisteellä 26 ottelun jälkeen. Gravinan mielestä Serie A -kausi ja sen kiihkeä mestaruustaisto tulisi ehdottomasti ratkaista viheriöllä.

– Jaan Italian ministerin [Vincenzo] Spadaforan toiveet siitä, että pääsemme jatkamaan toimintaamme 4. toukokuuta, takuiden ja varoivaisuuden merkeissä, Gravina kertoi Goalin mukaan Rai Radiolle.

Juventus on tällä hetkellä Serie A:n piikkipaikalla. Kuva: Getty Images

– Tämä on monimutkainen tilanne meidän valtiollemme, taloudellemme ja jalkapallollemme, mikä on yksi tärkeimmistä toimialoistamme. Vastuulla, saatavuudella ja terveellä järjellä me tulemme löytämään oikean keinon.

– Ne, jotka ehdottavat loppukauden perumista, eivät tykkää jalkapallosta tai italialaisista, ja haluavat viedä meiltä toivon tulevaisuudesta ja jalkapallon paluusta. Minä aion taistella loppuun saakka.

Gravinan mukaan Italian jalkapalloliitto on tehnyt huolellisen toimintasuunnitelman kauden loppuun pelaamiseksi. Serie A -kausi olisi tarkoitus saada uudelleen käyntiin kesäkuun alkuun mennessä, mutta cup-turnausten jatkamista täytyy vielä pohtia.

– Olemme luoneet tiukan ja huolellisen, mutta joustavan terveysprotokollan, minkä me tulemme välittämään Spadaforalle ja [Roberto] Speranzalle huomenna (lauantaina).

– Turvallisuusmenetelmät tulevat viemään noin kolme viikkoa, jonka jälkeen voimme aloittaa kauden uudelleen toukokuun lopulla tai kesäkuun alussa. Tulemme testaamaan kaikki ne ihmiset, jotka osallistuvat ottelutapahtumiin. Jos kaikkien testit ovat negatiivisia, meillä ei tule olemaan mitään ongelmaa viruksen leviämisen suhteen.

– Ja mitä Coppa Italian välieriin tulee – tämä suunnitelma koskee vain Serie A:ta. Me odotame yhä tarkempaa tapahtumakalenteria. Toivon, että kaikki voisivat pelata omilla stadioneillaan. Jos se ei kuitenkaan ole mahdollista, niin meidän on katsottava vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Italiassa on todettu yli 172 400 koronavirustapausta, ja ainakin 22 700 ihmistä on kuollut saatuaan tartunnan.