Kun jalkapalloilu pantiin maaliskuussa koronaviruspandemian vuoksi tauolle, ottivat suomalaisseurat mielikuvituksen käyttöön. Kesken jäi myös Suomen Cup, mutta AC Oulun aloitteesta pelejä on jatkettu klassisella Neljän suora -pelillä. Twitterissä käytyihin mittelöihin ovat osallistuneet kaikki cupissa yhä mukana olleet suomalaisseurat.

Sunnuntaina pelatun loppuottelun käänsi edukseen KTP, jolle jäi tällä kertaa kakkoseksi KPV. Aiemmin KTP oli kellistänyt Ilveksen, TiPS:n ja FC Interin.

Suomen Cupin voittaja lunastaa perinteisesti paikan eurokentille, ja niin nytkin. Torstai-iltana KTP nimittäin kohtaa kansainvälisessä Neljän suora -ottelussa Saksan suurseuroihin lukeutuvan Bayer Leverkusenin. Mikäs on lukeutuessa, kun Werkselfin maalia vartioi Lukas ”Luke” Hradecky.

Bayer 04 Leverkusen

@bayer04_en
Just expecting a 🔥 game of Connect 04 ⚫️🔴!

Jalkapallon Suomen Cup

@SuomenCup
Huomenna mennään Twitter-viheriöillä #Neljänsuora'n merkeissä, tällä erää viimeistä kertaa! 🔥

Any expectations for your virtual visit in Finland and cozy Arto Tolsa Areena @bayer04_en? 👀

Still some snow on the ground or is everything ready for tomorrow @KTPKotka? 🤔

#UC4L

Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 20, joten silloin sopii taas hakeutua Twitter-seurannan pariin.

– Ensimmäinen Suomen Cupin mestaruus Kotkaan sitten 80-luvun, ja sen mukaiset olivat myös juhlat. Kasvotusten ei voitu tavata, mutta virtuaalibileissä oli kymmeniätuhansia ihmisiä paikalla, KTP:n kapteeni David Ramadingaye myhäilee KTP:n julkaisemalla videolla.

– Vähän jännittää itseänikin. Huomenna vastassa Bayer Leverkusen ja maalissa kaikille tuttu Suomen sankari Lukas Hradecky. Me ollaan valmistauduttu hyvin ja tiedetään Leverkusenin pelitaktiikka. Koitetaan iskeä niiden heikkouksiin, eli maalivahtipeliin, Ramadingaye lohkaisi.

Hereillä oli heti myös Hradecky itse, joka otti kuitin asiaankuuluvalla huumorilla.

– Taktiikka kuulostaa hyvältä. Samalla lähtisin minäkin. Vanhan juniorikoutsin sanoin. ”Ei hätää jätkät, niilläkin on huono maalivahti” Tsemiä huomiseen, Huuhkaja-vahti kirjoitti.

Jalkapallon Suomen Cup

@SuomenCup
KTP-kapteeni @DRamadingaye:

"En tiedä, että milloin on viimeksi ollut kv-ottelu Kotkassa. Sen aistii, että vähän on jännitystä ilmassa. Ollaan valmistauduttu hyvin ja tiedetään @bayer04_en pelitaktiikka. Koitetaan iskeä heikkouksiin eli maalivahtipeliin." 😁 #UC4L #Neljänsuora

KTP

@KTPKotka
Huomenna 40 vuoden tauon jälkeen €uropeli! Tässä kapteenin @DRamadingaye mietteet Suomen Cupin virtuaalivoittojuhlien jälkeen. Isketään @bayer04_en heikkouteen eli maalivahtipeliin. 😎 @HradeckyLukas #UC4L #neljänsuora #fromthedocks

KTP:n kannattajat ovat aktivoituneet sen verran ahkerasti, että kotkalaiset ovat lähteneet suosikkina jokaiseen kamppailuunsa. Niin ilmeisesti nytkin. Jalkapallon Suomen Cupin Twitter-tilillä olevaan äänestykseen oli osallistunut tämän jutun julkaisuhetkeen mennessä 198 äänestäjää. Tulos on murskaava, sillä 83,3 prosenttia äänestäneistä odottaa KTP:n poistuvan kentältä nytkin voittajana.

Jalkapallon Suomen Cup

@SuomenCup
JA POKAALIN PÄÄSEE NOSTAMAAN @KTPKotka 🏆🍾

Finaali oli tiukka, ja @kpvedustus näytti jopa painostavan, mutta jälleen rohkeana esiintynyt ennakkosuosikki pelasi omaa peliään ja vie ottelun näin nimiinsä!🎉 KTP kohtaa ensi viikolla #UC4L -ottelussaan @bayer04_en.

Onnea KTP!

KTP

@KTPKotka
Aleksi Pahkasalo vapauttaa etunimikaimansa Tarvosen, joka tykittää ylärimaan ja pallo kimpoaa varkain keskiympyrässä päivystävälle Tuukka Kurjelle. Yksin läpi ja voittomaali! #cuppinurin

⚪⚪💚💚⚪⚪⚪
💛⚪💛💛⚪⚪💛
💚💛💚💛💚💚💚
💛💛💛💚💚💛💚
💛💚💚💛💛💚💚
💛💛💛💚💚💚💛