Hollannin maajoukkueesta ja muun muassa Manchester Unitedista tuttu tähtihyökkääjä Robin van Persie kertoi opettavaisen tarinan entisestä pelikaveristaan The High Performance -podcastissa.

Van Persie ehti komealla urallaan nähdä paljon. Valioliigassa Arsenalia ja Man Unitedia edustanut hollantilaishyökkääjä lopetti uransa viime kauteen Feyenoordissa, jonka riveissä mies juhli Hollannin cupin mestaruutta keväällä 2018.

Podcastissa van Persie kertoi pelaajasta, jonka nimen hän jätti mainitsematta, koska kyseinen henkilö pelaa yhä ammatikseen.

– Hänellä oli idea ja kuuntelin häntä varmaan tunnin. Aloin jo kyllästyä, kun hän kertoi miten hän aikoo tehdä rahaa, ja sen jälkeen ostaa 50 asuntoa ja sitä sun tätä. Hän pelasi silloin Valioliigassa, van Persie pohjusti.

Noin tunnin yksinpuhelun jälkeen hän kysyi van Persieltä mielipidettä.

– Sanoin aluksi, että haluatko ihan oikeasti kuulla? Ja hän sanoi haluavansa.

– Sitten aloitin: ”Okei, jos haluat tehdä rahaa, se on ihan okei. Jos se on syy, miksi pelaat ja teet töitä, niin se on ihan ok. Se on sinun valintasi. Mutta jos todella haluat tehdä rahaa, sinun kannattaisi työstää ensimmäistä kosketustasi ja pääpeliä. Koska jos teet sen, tulet ansaitsemaan kymmenen kertaa enemmän rahaa”. Hän luuli, että pilailen ja yritin vakuuttaa olevani tosissani. ”Jos korjaat nämä asiat, sinusta tulee huippuluokan pelaaja”.

Van Persieltä kysyttiin lopuksi, noudattiko kyseinen henkilö van Persien ohjeita.

– Ei, hän ei kuunnellut… Mutta hän on tehnyt kyllä ihan hyvän uran. Tosin hän olisi voinut tehdä siitä paremman tai hänen olisi pitänyt tehdä siitä parempi, van Persie vastasi naureskellen.

Jake Humphrey

@mrjakehumphrey
It isn’t only advice to his children that @persie_official was dishing out on the #HighPerformancePodcast. Here is what he said to a fellow player who had eyes on the 💰 and not the ⚽️.
(Listen to full ep here: bit.ly/3cBS8iJ)