Lähde: NBA-tähdestä tulossa Mestarien liigan vakioseuran puheenjohtaja?

© Kuva: Getty Images

71-vuotias Jean-Michel Aulas on toiminut ranskalaisseura Lyonin omistaja-puheenjohtajana jo vuodesta 1987 lähtien. Tuona aikana Lyon on voittanut Ranskan-mestaruuden seitsemän kertaa (kaikki 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä) ja siitä on tullut Mestarien liigan vakiokävijä.

Europokaaleja Lyon ei ole onnistunut voittamaan, mutta se nähtiin Mestarien liigan välierissä keväällä 2010 ja Eurooppa-liigan välierissä vuonna 2017. 2000-luvun puolella Lyon on ollut neljää kautta vaille jokaisella kaudella mukana Mestarien liigan lohkovaiheessa, ja usein myös pudotuspeleissä. Se voitti Juventuksen tämän kauden neljännesvälierien avausosassa 1-0 ennen kuin koronaviruspandemia katkaisi kauden, ja on UEFA:n seurajoukkuerankingissa sijalla 17.

Erittäin varakas liikemies Aulas suunnittelee jäävänsä eläkkeelle vuonna 2023. Ranskalaislehti L’Èquipen mukaan Aulasin seuraajaksi on tyrkyllä koripallotähti Tony Parker. Aulas on tiettävästi valinnalle siunauksensa antanut.

Kapulanvaihdos olisi sikälikin looginen, että Olympique Lyonnais omistaa 25 prosentin osuuden saman kaupungin koripalloseura ASVEL:istä. ASVEL:n pääomistaja ja puheenjohtaja on juuri Tony Parker.

37-vuotias Parker voitti urallaan neljä kertaa NBA:n mestaruuden. Hänet valittiin sarjan tähdistöjoukkueeseen kuusi kertaa ja kerran NBA:n finaalien parhaaksi pelaajaksi. 18 kautta kestäneellä urallaan Parker edusti 17 kauden ajan San Antonio Spursia ja viimeisellä kaudellaan Charlotte Hornetsia. Peliuransa päättymisestä Parker ilmoitti viime kesäkuussa.

Ranskan maajoukkueessa Parker voitti EM-kultaa vuonna 2013 ja pelasi myös kahdesti olympiaturnauksessa.

Lähde: Sport


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.