Lähde: PSG kruunataan mestariksi, Ligue 1:ssa vaihtuvuutta – europaikoista porua luvassa?

© Kuva: Getty Images

Ranskalaislehti RMC Sport kertoo, että upporikas Paris Saint-Germain tullaan kruunaamaan Ranskan-mestariksi kaudella 2019-2020, vaikka Ligue 1 -kausi jääkin kesken. Näin on päätetty esittää Ligue 1:n torstaiaamuisessa kokouksessa. Asia tarvitsee vahvistuksekseen vielä sarjan johtokunnan puollon sekä yleiskokouksen äänestyksen.

Ligue 1 päätettiin keskeyttää tiistaina, kun Ranskan hallitus kielsi kaikki urheilutapahtumat heinäkuun loppuun asti koronaviruspandemian vuoksi. Sarjaa oli pelattu tuolloin 28 kierrosta, kahta rästiottelua lukuun ottamatta. PSG:n etumatka sarjakärjessä oli 12 pistettä, ja se oli pelannut ottelun toisena olevaa Marseillea vähemmän.

Ehdotuksen mukaan sarjan järjestys keskeytyshetkellä jää myös lopulliseksi järjestykseksi. Näin Marseille selviää PSG:n ohella Mestarien liigan lohkovaiheeseen ja yllättäjä Rennes Mestarien liigan karsintoihin.

Neljänneksi jäänyt Lille selviytyy varmuudella Eurooppa-liigaan. Sama koskee myös sijoille 5 ja 6 yltäneisiin Reimsiin ja Niceen, mikäli Ranskan cup-kilpailujen loppuottelut jäävät pelaamatta.

Suurseura Lyonille päätös merkitsee suurta pettymystä. Lyon jäi sarjassa seitsemänneksi, ja pääsee eurokentille vain, jos se voittaa joko Liigacupin loppuottelussa PSG:n tai mahdollisesti elokuussa jatkuvan Mestarien liigan. Lyonin puheenjohtaja Jean-Marie Aulas olikin toivonut painokkaasti sarjakauden jatkamista esimerkiksi playoff-mallilla.

Ranskan Cupin ja Liigacupin loppuotteluiden pelaamatta jättämisistä ei ole vielä tehty lopullisia päätöksiä. Ranskan Cupin finaaliin PSG:tä vastaan selvisi Ligue 1:ssa sijalle 17 jäänyt Saint-Étienne.

Toisin kuin vaikkapa Hollannin Eredivisiessä, Ranskan Ligue 1:sta myös pudotaan ja sinne noustaan. Pääsarjan saavat hyvästellä sarjan kaksi viimeistä, Amiens ja Toulouse. Ligue 1:een puolestaan nousevat Ligue 2:n mestariksi kruunattu Lorient sekä Lens. Ranskasta poiketen Eredivisiessä ei julistettu myöskään mitään joukkuetta mestariksi.

Ligue 1:n johtokunta äänestää esityksistä torstai-iltapäivänä. Lopulliset päätökset tekee Ranskan ammattilaissarjoja hallinnoivan LFP:n yleiskokous toukokuussa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.