Yksi jalkapallomaailman komeimmista pelaajaurista tuli odottamattomaan päätökseensä hieman vajaa vuosi sitten. FC Porto oli harjoittelemassa vapunpäivänä 2019, kun maalivahtilegenda Iker Casillas sai yhtäkkiä sydänkohtauksen.

”San Iker” toipui onneksi infarktistaan sairaalassa takaisin tolpilleen. Pitkään hän oli toiveikas sen suhteen, että peliura voisi vielä jatkua, mutta heinäkuussa Porto vahvisti espanjalaistorjujan verrattoman uran päättyneen.

Nyt 38-vuotias Casillas puhui FC Porto TV:lle tuntemuksistaan sydänkohtauksen jälkeisinä kuukausina.

– Olin sydänkohtauksen jälkeen noin kuukauden ajan surullinen. Pelkäsin kävellä, nukkua ja rasittaa kehoani. Se oli mahdotonta, Casillas muistelee.

Casillas jouduttiin leikkaamaan heti vappupäivänä. Nyt hän kokee olonsa taas terveeksi, mutta lääkkeitä hän kertoo edelleen käyttävänsä paljon. Kentille paluusta Casillas ei enää haaveile.

– Minun pitää olla realisti. Tärkeintä on terveyteni. Luulen, että vain lääkärit voivat sanoa, mitä voin tehdä ja mitä en.

Casillasin perheessä viime vuosi oli vaikea, sillä vain kolme viikkoa miehen infarktin jälkeen hänen vaimollaan Sara Carbonerolla todettiin munasarjasyöpä. Kasvain saatiin onnistuneesti poistettua, mutta prioriteetit menivät ymmärrettävästi uusiksi.

– Aloin arvostaa tiettyjä hetkiä enemmän. Joskus me pelaajat emme arvosta sitä, mitä meillä on, emmekä usko voivamme tehdä monia ihmisiä onnellisiksi. Se on nyt muuttunut mielessäni vähän, Casillas sanoo.

[readmore from=Casillas-Iker]

Viisi kertaa maailman parhaaksi maalivahdiksi (vuosina 2008-2012) valittu Casillas voitti Espanjan maajoukkueessa euroopanmestaruudet 2008 ja 2012 sekä MM-kultaa 2010. Mestarien liigan Casillas voitti kolmesti. Hän johtaa myös yhä kilpailun ottelutilastoa, kahdeksan ottelua toisena olevaa Cristiano Ronaldoa enemmän pelanneena.

Casillas pelasi koko uransa Real Madridissa ennen kuin siirtyi vuonna 2015 Portoon. Jalkapallon parissa hänet tultaneen näkemään jatkossakin. Casillas nimittäin vahvisti helmikuussa, että hän haastaa Luis Rubialesin kisaan paikasta Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtajana. Entisellä huippumaalivahdilla uskotaan olevan äänestyksessä hyvät mahdollisuudet.

Lähde: Bild