Manchester United esti José Mourinhoa palaamasta FC Porton peräsimeen: ”Se vaikutti mahdottomalta”

© Kuva: Getty Images

Manchester United ei antanut José Mourinholle lupaa palata FC Porton peräsimeen vuonna 2016, vaikka portugalilaisvalmentaja oli jo suostunut lyhytaikaiseen sopimukseen entisen seuransa kanssa.

Manchester United tiesi korvaavansa Louis van Gaalin Mourinholla jo pitkän aikaa ennen managerivaihdoksen toteutumista, mikä lopulta tapahtui kauden 2016-17 lähtiessä käyntiin.

Ilman työpaikkaa ollut Mourinho olisi kuitenkin halunnut viettää kauden 2015-16 viimeiset kuukaudet Portossa, joka oli silloin ilman päävalmentajaa.

Porto, missä hän oli manageriuransa alussa voittanut UEFA Cupin ja Mestarien liigan, ei kuitenkaan saanut tuotua Mourinhoa takaisin Unitedin puututtua asiaan.

– Me olimme ilman valmentajaa kauden puolivälissä, Porton presidentti Pinto Da Costa kertoi seuran virallisella YouTube -kanavalla.

– Otin yhteyttä Mourinhoon, jolla oli sopimus Manchester Unitedin kanssa, joka astui voimaan vasta seuraavan kauden alussa. Kysyin häneltä, jos hän voisi tulla loppukaudeksi [Portoon], ennen kuin hän siirtyisi Manchesteriin.

– Se vaikutti mahdottomalta, mutta ei hänelle. Hän sanoi kyllä.

– Meillä oli silloin cup-finaali tulossa, liigacupin finaali, ja hän sanoi että hän tulisi. Ja kun uskoimme sen olevan mahdollista, Manchester United ei suostunut siihen, koska heidän mielestään me olisimme voineet kohdata eurocupissa.

– Mutta useat ihmiset eivät ottaneet tässä huomioon sitä miten Mourinho, ilman minkäänlaisia ehtoja, oli valmis viettämään puolikkaan kauden Portossa hätätilanteesta johtuen. Se osoittaa hänen kiintymyksensä [tätä seuraa kohtaan].


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.