Koronaviruspandemia on pitänyt jalkapallosarjat tauolla ympäri maailman jo usean viikon ajan.

Euroopan huippusarjoja ei ole pelattu noin kuukauteen. Veikkausliigakauden käynnistyminen siirtyi ainakin kesäkuun alkuun saakka, mutta on hyvin mahdollista, että kausi päästään aloittamaan vasta myöhemmässä ajankohdassa.

Koronaviruspandemian seurauksena seurat menettävät suuria rahasummia, joka vaikuttaa siten oleellisesti myös siirtomarkkinoihin. Sen tiedostaa muun muassa Toni Kroosia edustava pelaaja-agentti Volker Struth.

Struthin mukaan siirtomarkkinat palaavat ennalleen muutaman vuoden kuluttua.

– Lähtökohtaisesti seurat ovat rauhallisempia siirtomarkkinoilla, sillä kaikki yrittävät säästää rahaa. Siten voimme odottaa vähemmän siirtoja tänä kesänä. Uskon myös joidenkin seurojen myyvän pelaajiaan liian alhaiseen hintaan. Uskon tilanteen olevan huomattavasti dramaattisempi muissa sarjoissa kuin Bundesliigassa, Struth totesi Kölner Stadt Anzeigerin haastattelussa.

– Uskon, että siinä menee muutama vuosi, kunnes kaikki palautuu ennalleen. Kilpailutilanne seurojen välillä jatkuu ja siten jossain vaiheessa kaikki palautuu normaaliksi.