EM-jatkokarsintoihin selvinnyt Suomen e-jalkapallomaajoukkue aloittaa jatkokarsintapelinsä tänään maanantaina. Suomella on illan ohjelmassa neljä ottelua.

Suomen vastustajia ovat Montenegro, Kroatia, Itävalta ja Portugali. Pelejä voi seurata Yle Areenasta ja Yle E-urheilun Twitch-tililtä.

Toinen kierros pelataan viikon päästä 27. huhtikuuta. Kolme parasta maata etenevät lopputurnaukseen.

Suomen ottelujen alkamisajat tänään:
18.00 Suomi−Montenegro
19.00 Suomi−Kroatia
20.00 Itävalta−Suomi
21.00 Suomi−Portugali

E-jalkapallosta tuli jalkapalloa vastaava harrastus

Suomen joukkueeseen kuuluu muun muassa Jussi ”grillsmak” Aalto, joka puhui e-futisurastaan Palloliiton sivuilla.

− Asun normaalisti itsenäisesti, vaikka olenkin pyörätuolissa. Kun sattuneesta syystä ei oikein tuo perinteisen urheilun harrastaminen onnistu, niin senkin takia on kyllä hienoa, että olen pärjännyt e-jalkapallossa vuosien aikana näin hyvin. Olen pystynyt tavallaan korvaamaan sen oikean futiksen tällä pleikkarilla.

− Olen pelannut vuodesta 2015 asti kilpailullisesti ja voittanut mm. SM- ja PM-kultaa sekä pelannut MM-kisoissa. Arvelin, että pärjään varmasti hyvin Suomen tasolla, joten siksi osallistuin karsintoihin.

− Suomea olen edustanut virallisesti tämän kauden eli IeSF:n mestaruuskisoissa Etelä-Koreassa ja nyt näissä UEFA eEURO 2020 -karsinnoissa. Ennen näitä karsintoja ei ole aikaisemmin ollut muita maajoukkuetapahtumia, Aalto kertoi.

Juttua muokattu kello 15.57: Lisätty Aallon kommentit.