Puolan pääsarjassa pelaavan Korona Kielcen sopimuspelaaja Petteri Forsell on valmis jatkamaan sopimustaan, jotta pelaaminen olisi mahdollista vielä heinäkuussa. Forsellin sopimus on päättymässä 30. kesäkuuta.

Koronaviruspandemia on pysäyttänyt jalkapallon Euroopassa. Pelien jatkamisesta käydään tällä hetkellä keskusteluja, mutta pelaajien kesällä päättyvät sopimukset voivat aiheuttaa päänvaivaa päättäjille. Yksi sellainen pelaaja on Petteri Forsell, joka siirtyi viime helmikuussa Korona Kielceen.

Forsell ehti pelata Kielcen paidassa viisi sarjaottelua ennen kauden keskeytystä. Puolassa on käyty keskusteluja siitä, että pelit voisivat jatkua jo toukokuun lopulla.

– Nyt tehdään parin viikon ajan tutkimusta, jossa ilmeisesti kaikki Klasan (Ekstraklasa, Puolan pääsarja) pelaajat mittaavat kuumeen aamulla ja illalla. Lisäksi vastaillaan kysymyksiin, onko ollut virukseen kuuluvia oireita. Kahden viikon päästä katsotaan sitten voiko pienryhmäharjoittelun aloittaa. Siitä sitten taas muutama viikko, niin ehkä pelit voisivat käynnistyä, ilman yleisöä tietty.

– Tarkoitus olisi saada pelit pelattua heinäkuun puoliväliin mennessä, Forsell kertoo puhelimitse Kielcestä SuomiFutis-sivustolle.

Forsell ei osaa sanoa, miten loppukausi olisi tarkoitus pelata. Puolassa normaalioloissa pelataan 30 kierrosta, joiden aikana joukkueet kohtaavat toisensa kotona ja vieraissa. Sen jälkeen sarja jakautuu ylä- ja alaloppusarjaan. Nyt ylä- ja alaloppusarjat saattavat jäädä pelaamatta. Ekstraklasaa ehdittiin pelata 26 kierrosta ennen kuin sarja keskeytyi koronaviruspandemian takia.

Käytännössä pelit jatkuisivat joka tapauksessa heinäkuun puolelle. Se tarkoittaa sitä, että pelaajien sopimuksia, jotka päättyvät kesäkuun viimeinen päivä, pitäisi jatkaa. Ainakin Forsell on valmis jatkamaan sopimustaan kauden loppuun saakka, jotta pelaaminen on mahdollista.

– Kun asiasta keskusteltiin seuran kanssa, niin sanoin, että ei minulle tule mitään ongelmaa sopimuksen suhteen. Jos sitä pitää parilla viikolla jatkaa, niin totta kai minä pelaan ne pari viikkoa. Se ei ole mikään ongelma. Sitten neuvotellaan uudestaan, Forsell sanoo.

Forsell kertoo myös, että seuran sisällä on keskusteltu mahdollisista palkanalennuksista, mutta niistä ei ole vielä tehty päätöksiä. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja kertoo olevansa avoin erilaisille vaihtoehdoille.

– En tarkalleen tiedä, miten ne keskustelut ovat edistyneet. Ilmoitin, että minulle voi maksaa puolet vaikka nyt ja puolet esimerkiksi puolen vuoden päästä. Mutta en tiedä, miten ne menevät, Forsell toteaa.

Koronaviruksen aiheuttaman taloudellisen epävarmuuden vuoksi Forsellin sopimuksen optiota ei vielä ole käytetty. Seura olisi ollut halukas käyttämään option, mutta epävakaa taloustilanne on siirtänyt neuvotteluja.

– Ilman tätä tilannetta seura olisi ottanut option käyttöön, mutta nyt rahavaikeuksien ja epävakauden takia he eivät uskalla luvata sitä sopimusta, josta me jo neuvottelimme. Valmentajien ja seurajohdon mukaan ei siinä muuten olisi ollut mitään epäselvää.

– Nyt se varmaan riippuu siitä, että säilytäänkö sarjassa ja miten tästä jatketaan ylipäätään, Forsell avaa sopimuskuvioitaan.