Ligue 1 -jätti PSG:n puheenjohtaja Nasser al-Khelaifi joutuu syyskuussa oikeuden eteen. Qatarilaismiljonääri joutuu vastaamaan syytteisiin korruptiosta.

Sveitsin valtion tuomioistuin ilmoitti tiistaina, että oikeuskäsittely, jossa Al-Khelaifi on syytettyjen penkillä, alkaa 14. syyskuuta. Käsittelylle on varattu aikaa kaikkiaan kahdeksan päivää.

Al-Khelaifin ohella vastaajina jutussa ovat entinen FIFA:n pääsihteeri Jérôme Valcke sekä TV-yhtiön johtohenkilö, jota ei USA Today jutussa nimetty.

Myös qatarilaisen TV-mammutin beIN Sports Groupin johdossa oleva Al-Khelaifi asetettiin syytteeseen viime helmikuussa. Korruptiovyyhti liittyy Al-Khelaifin ja Valcken välisiin liiketoimiin.

[readmore from=Al-Khelaifi-Nasser]

Kolme vuotta kestäneissä tutkimuksissa selvisi epäily siitä, että Valcke sai käyttää veloituksetta italialaisella Sardinian saarella sijainnutta luksushuvilaa vuosina 2014 ja 2015. Valckella oli tuolloin suurta vaikutusvaltaa FIFA:n myöntämiin TV-oikeuksiin. Noina vuosina FIFA myönsikin beIN Sportsille Lähi-Idän TV-oikeudet vuosien 2026 ja 2030 MM-turnauksiin.

Tutkimusten aikana Al-Khelaifi valittiin UEFA:n johtokunnan jäseneksi. Hän on osallistunut kokouksiin rikosepäilyistään huolimatta.