PSG-pomo oikeuden eteen syyskuussa – korruptioepäilyistä yksityiskohtia julki

© Kuva: Getty Images

Ligue 1 -jätti PSG:n puheenjohtaja Nasser al-Khelaifi joutuu syyskuussa oikeuden eteen. Qatarilaismiljonääri joutuu vastaamaan syytteisiin korruptiosta.

Sveitsin valtion tuomioistuin ilmoitti tiistaina, että oikeuskäsittely, jossa Al-Khelaifi on syytettyjen penkillä, alkaa 14. syyskuuta. Käsittelylle on varattu aikaa kaikkiaan kahdeksan päivää.

Al-Khelaifin ohella vastaajina jutussa ovat entinen FIFA:n pääsihteeri Jérôme Valcke sekä TV-yhtiön johtohenkilö, jota ei USA Today jutussa nimetty.

Myös qatarilaisen TV-mammutin beIN Sports Groupin johdossa oleva Al-Khelaifi asetettiin syytteeseen viime helmikuussa. Korruptiovyyhti liittyy Al-Khelaifin ja Valcken välisiin liiketoimiin.

Kolme vuotta kestäneissä tutkimuksissa selvisi epäily siitä, että Valcke sai käyttää veloituksetta italialaisella Sardinian saarella sijainnutta luksushuvilaa vuosina 2014 ja 2015. Valckella oli tuolloin suurta vaikutusvaltaa FIFA:n myöntämiin TV-oikeuksiin. Noina vuosina FIFA myönsikin beIN Sportsille Lähi-Idän TV-oikeudet vuosien 2026 ja 2030 MM-turnauksiin.

Tutkimusten aikana Al-Khelaifi valittiin UEFA:n johtokunnan jäseneksi. Hän on osallistunut kokouksiin rikosepäilyistään huolimatta.