Hollannin jalkapalloliitto KNVB ilmoitti perjantaina, että maan jalkapallokausi on ohi.

Maan hallitus linjasi aiemmin tällä viikolla, että yleisötapahtumakielto jatkuu syyskuuhun asti, mikä teki KNVB:n mukaan kauden loppuun pelaamisesta mahdotonta.

Hollannin pääsarjassa Eredivisiessä ei päätöksen myötä kruunata mestaria, sarjasta ei putoa joukkueita eikä siihen nouse ketään. Europelipaikat jaetaan nykyisen sarjataulukon perusteella.

KNVB:n päätös on herättänyt jo tuoreeltaan runsaasti närää. Toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Cambuurin päävalmentaja Henk de Jong suorastaan kiehui NOS:n haastattelussa.

Normaalitilanteessa Eersten kaksi parasta joukkuetta nousee suoraan Eredivisieen. Cambuur johti sarjaa neljän pisteen erolla Graafschapiin ja oli 11 pistettä edellä kolmannen sijan Volendamia.

– Tämä tuntuu Hollannin urheiluhistorian suurimmalta häväistykseltä, sanoi de Jong Goalin mukaan

– Yritän aina nähdä parhaat puolet ihmisissä ja heidän päätöksenteossaan, mutta tämä ei sovi tämän lajin arvoille.

– UEFA oli meidän puolellamme, seurat olivat puolellamme ja olimme 11 pisteen karkumatkalla, joten en tiedä, mitä tapahtui. UEFA pyysi reiluja ratkaisuja, mutta tämä ei sellainen ole.

De Jongin mielestä olisi ollut järkevämpää, jos pääsarjan jumbojoukkueet olisivat säilyttäneet sarjapaikkansa ja Eersten parhaat joukkueet olisivat nousseet Erediviseen, joka olisi kasvanut 20 joukkueen liigaksi.

– Olemme johtaneet sarjaa lokakuun puolivälistä lähtien.

– Minusta ADO Den Haagin ja RKC Waalwijkin pitäisi pysyä Eredivisiessä, mutta meidän pitäisi myös nousta. Tämä on meille valtava isku urheilullisesti ja taloudellisesti.

LUE MYÖS: