AC Kajaaniin 264 ottelua veikkausliigakokemusta – vyöllä myös viisi mestaruutta

© Kuva: Juha Tamminen

AC Kajaani on tiedottanut sunnuntai-iltana erittäin meritoituneesta pelaajavahvistuksesta Ykköseen. Kajaania vahvistaa viisi kertaa Veikkausliigan voittanut Erfan Zeneli.

Parhaiten HJK:sta muistettava 33-vuotias Zeneli on tehnyt AC Kajaanin kanssa yksivuotisen sopimuksen. Vasempana laitalinkkinä parhaiten viihtyvä Zeneli on pelannut Veikkausliigassa peräti 264 ottelua. HJK:n lisäksi hän on edustanut SJK:ta, Interiä, RoPS:ia ja yhden ottelun verran IFK Mariehamnia. Ulkomailla Zeneli on pelannut kazakstanilaisessa Shakhter Karagandassa ja israelilaisessa Maccabi Petah Tikvassa.

Suomen A-maajoukkueessa Zeneli on pelannut kuusi ottelua. Näistä yksi oli virallinen karsintapeli, MM-karsintaottelu vieraissa Espanjaa vastaan vuonna 2013.

Viime kaudella Zeneli pelasi HJK:ssa yhdeksän ottelua, joissa hän syötti kaksi maalia.

– Monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan laidassa ja keskellä ja myös kymppipaikalla. Mutta lähtökohtaisesti pelaa laidassa. Erinomainen syöttelijä ja tuo lisää osaamista ja vaarallisuutta erikoistilanteisiin, kommentoi hankintaa AC Kajaanin päävalmentaja Mika Lumijärvi seuran kotisivuilla.

AC Kajaani solmi samalla pelaajasopimukset myös 26-vuotiaan Emmanuel Appiahin ja Amiri Baurauxin kanssa. Appiah on ghanalainen keskikenttäpelaaja, joka on pelannut lähinnä Yhdysvaltain alemmilla sarjatasoilla, ja myös yhden ottelun MLS:ssä. Bauraux on pelannut Norsunluurannikon nuorten maajoukkueessa.

Zeneli pelaa AC Kajaanin paidassa ensi kerran Rovaniemellä ensi lauantaina, kun joukkue kohtaa harjoitusottelussa RoPS:n. Peli alkaa kello 15.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.