Celticin kapteeni vertasi Teemu Pukkia Duracell-pupuun – ”Samat kengät kahdeksan vuotta”

© Kuva: Getty Images

Teemu Pukki pelasi vuosina 2013-2015 skotlantilaisessa Celticissä kaikkiaan 38 ottelua, joissa maaleja syntyi yhdeksän. Kunnon läpimurtoa ei Celticissä tapahtunut, vaan suomalainen oli kannattajille pieni pettymys. Tanskan Superliigan Brøndbyssä alkoi sitten toden teolla tapahtua, ja tätä nykyä Pukki on Valioliigan tähti.

Celticin kapteeni Scott Brown jutusteli koronatauon ratoksi Norwichin kapteenin Grant Hanleyn kanssa Dafabet Captains Callin merkeissä. Kun Brownilta kysyttiin, kenet Norwichin pelaajista hän haluaisi Celticiin, vastaus oli suora – ja kenties hyvin odotettu.

– Toisin takaisin Pukin, Brown totesi ykskantaan.

– Hän oli hiljainen Celticissä. Hän teki aina kovasti töitä ja pani puolustajat paineen alle. Kuitenkin seuraan tullessaan, hän ei näyttänyt luontaiselta maalintekijältä. Nyt, kun näen hänen pelaavan Norwichissa, hän on tietysti kokeneempi ja suorastaan lennossa.

– Ottaisin Pukin, koska luontaisia maalintekijöitä tarvitaan aina. Meillä on nyt Leigh Griffiths ja Odsonne Edouard sitä varten, mutta tulivoimaa ei koskaan ole liikaa.

Toivoahan saa aina, mutta Brownkin varmasti tietää, ettei Pukkia enää hevillä haeta Valioliigasta takaisin Skotlantiin. Siitä pitävät huolen viime kaudella tehdyt 29 maalia ja Mestaruussarjan maalikuninkuus, sekä tällä kaudella syntyneet 11 maalia Valioliigassa.

Mielenkiintoisia anekdootteja Brownilla Pukista on joka tapauksessa kerrottavaksi.

– Pukki oli hiljainen, mutta todella mukava mies. Hän käytti joka aamu samoja kamalia Adidaksen lenkkareita. Ne olivat varmaan kahdeksan vuotta vanhoja. Hänen lettinsä oli myös järkyttävä!

– Kun Pukki pelasi meillä, hän ei saanut kovin paljon peliaikaa eikä tilaisuuksia. Hän ei luultavasti tehnyt niin montaa maalia kuin olisi halunnut. Sitten hän lähti ja on pärjännyt ilmiömäisesti.

– Pukki on taistellut. Kuntopuoli ei ollut ikinä mikään ongelma hänelle muutenkaan, sillä hän oli kuin Duracell-pupu eikä ikinä lakannut juoksemasta, 34-vuotias Brown muistelee.

Lähde: Pink Un


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.