Ghanan maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja Michael Essien on paljastanut, miten hänen siirtonsa Chelseasta Real Madridiin toteutui kesällä 2012.

Essienin, 37, lainasiirto lyötiin lukkoon elokuun ja siten siirtoikkunan viimeisenä päivänä, jolloin Chelsea kohtasi Atlético Madridin Monacossa UEFA Super Cupissa. Hän oli jo lähdössä otteluun paikan päälle, mutta sitten hän sai soiton entiseltä valmentajaltaan, Real Madridin silloiselta käskyttäjältä José Mourinholta.

– Minulle soitettiin oudosta numerosta, mutten halunnut vastata siihen. Samassa huoneessa ollut serkkuni pyysi minua vastaamaan. Numerosta soitettiin uudestaan ja uudestaan, joten minä vastasin ja tajusin heti toisiamme tervehdittyä, kuka se oli. Sanoin serkulleni, että se on José Mourinho, kertoi Essien GhanaWebille Marcan mukaan.

– Meidän oli muutettava suunnitelmiamme, koska olimme lähdössä hotellilta stadionille pelaamaan Atlético Madridia vastaan. Real Madrid neuvotteli agenttini kanssa ja minä olin bussissa, koska olimme lähdössä stadionille.

– Agenttini sanoi, että hänen on lähetettävä joku faksi joillekin ihmisille, joten minun oli huudettava bussikuskille, jotta hän pysähtyisi. Kaikki joukkuekaverini tuijottivat minua. ”Michael, mitä on meneillään?”

– Bussi pysähtyi ja minä menin takaisin hotellille odottamaan agenttiani. Agenttini tuli ja lähetti sen faksin ja onneksi kaikki saatiin viimeisteltyä ajoissa.

Mourinho (vas.) valmensi Essieniä Chelseassa ja Real Madridissa. Kuva: Getty Images

– Sanoin hänelle, että minun on käytävä stadionilla, koska minun on ainakin haettava kenkäni. Ottelu oli jo päättynyt, kun pääsimme stadionille.

– Liityin joukkuekaverieni seuraan kentälle, mutta osa heistä oli kuullut, että siirryn Madridiin. Selitin heille, että sellainen diili tuli eteen ja minun oli mentävä hotellille viimeistelemään asiakirjat.

– Mitaliseremonian jälkeen menimme pukuhuoneeseen, missä toivotin heille kunnolla hyvästit. Otin vain säärisuojani ja kenkäni, ja siinä se.

– Seuraavana päivänä lensin Madridiin. Minulla oli mukanani vain kengät, säärisuojat, yhdet farkut, yksi paita ja Chelsean verkkarit.

– José oli odottamassa minua lentokentällä. Hän tervehti minua ja minä menin sairaalaan lääkärintarkastustani varten. Seuraavana päivänä aloitin harjoittelun.