Donny van de Beekillä on lupa siirtyä muualle Ajaxista – Edwin van der Sar antoi silti tylyn viestin ostajaehdokkaille

© Kuva: Getty Images

Ajaxin johtoportaaseen tätä nykyä kuuluva ex-maalivahti Edwin van der Sar vahvisti, että muiden eurooppalaisten suurseurojen tavoittelema Donny van de Beek saa lähteä Amsterdamista seuraavassa siirtoikkunassa.

Jos van de Beek mielii vaihtaa joukkuetta, on siirtosumman kuitenkin oltava van der Sarin mukaan kohdillaan. Sky Sports kertoo, että Tottenham, Manchester United ja Barcelona ovat olleet hanakimmin kosiskelemassa 23-vuotiasta hollantilaisnuorukaista.

Vaikka koronavirustilanteen enteillään pudottavan pelaajista maksettavia siirtosummia, Ajaxissa halutaan van de Beekistä edelleen tuntuva korvaus.

− Mitään 50 prosentin alennuksia ei ole tulossa. Muut seurat voivat unohtaa sen, van der Sar täräytti.

Nykyisellä sopimuksellaan van de Beek jatkaisi Ajaxissa kesään 2022 asti. Hollannin maajoukkueessa yhdeksän ottelua pelannut van de Beek oli monien huhujen kohteena jo vuosi sitten, joten mahdollisia halukkaita ottajia voi olla taas useita.

Vaikka sopimusta on jäljellä vielä kaksi vuotta, Ajaxissa on valmistauduttu van de Beekin lähtöön. Pelaajan siirtohalut muualle ovat olleet tiedossa jo jonkin aikaa.

− Teimme viime vuonna André Onanan, Nicolás Tagliaficon ja van de Beekin kanssa suullisen sopimuksen siitä, että he pysyisivät seurassa vielä vuoden, jotta voisimme auttaa toisiamme ja löytää heille seuraavan sopivan askeleen urallaan. Mikään ei ole muuttunut, van der Sar perusteli.

Ajax sai viime kesänä lähes 160 miljoonaa euroa myytyään Frenkie de Jongin Barcelonaan ja Matthijs de Ligtin Juventukseen.

Amsterdamilaisseuran tolppien välissä käytännössä koko 1990-luvun seissyt van der Sar kertoi uskovansa, että Ajax voi jatkossakin pyytää isoja siirtosummia pelaajistaan. Hänellä oli napakka viesti ostajaehdokkaille.

− Isot seurat kuten Bayern München ovat sanoneet, että siirtosummat pienenevät seuraavissa siirtoikkunoissa. Helppohan heidän on sanoa, kun he ovat ostajia, van der Sar tylytti.

Lähde: Sky Sports


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.