Amr Gamal herättänee mielipiteitä HJK:ta seuraaville ihmisille. Gamal kertoi OnTime Sport 2 -tv-kanavalle karusta kohtelustaan ennen HJK-siirtoa. Oman puolustuspuheensa antoi myös Gamalia valmentanut Gavin Hunt.

Gamal saapui HJK:hon lyhyellä lainasopimuksella tavoitteenaan varmistaa paikka Egyptin joukkueesta kesän 2018 MM-kisoihin.

Gamal pelasi sitä ennen lainalla eteläafrikkalaisessa Bidvest Wittsissä kaudella 2017-18. Gamalin pelioikeudet omisti hänen kasvattiseuransa Al Ahly. Pelit kulkivat, kun hän johdatti seuran paikalliasen liigacupin (Telkom Knockout Cup) voittoon. Ongelmia oli kuitenkin seuran päävalmentaja Gavin Huntin kanssa.

– Olin joukkueen paras maalintekijä ja johdin heidät cup-voittoon. Valmentaja kuitenkin solvasi ja nöyryytti minua. Meillä oli jopa fyysinen tappelu. Minä vain puolustin itseäni, Gamal kertoi tv-haastettlussa.

– Hän oli ylimielinen ja rasisti. Jopa hänen lausuntonsa olivat provosoivia. He eivät antaneet minun pelata, vaikka olin joukkueen paras maalintekijä.

Gamalin mukaan valmentaja Hunt jopa uhmasi, ettei päästäisi hyökkääjää takaisin emoseuraansa Al Ahlyyn. Lisäksi valmentaja uhkaili Gamalin mukaan, ettei hän pääsisi MM-kisoihin. Lopulta pöydälle ilmaantui erinomainen tarjous Venäjältä.

– Sain samoihin aikoihin tarjouksen Rubin Kazanista. Ajattelin, että se olisi hyvä tilaisuus minulle ja parantaisi mahdollisuuksiani pelata MM-kisoissa Venäjällä. Al Ahlylle siirto olisi sopinut, mutta Bidvest ei päästänyt minua lähtemään ja lopulta siirtoikkuna sulkeutui. Sen takia minun oli pakko lähteä pelaamaan Suomeen, Gamal kertoi.

HJK:ssa Gamalista odotettiin syömähammasta hyökkäykseen. HJK:ssa eläteltiin varmasti myös toiveita siitä, että Gamal olisi MM-kisoissa mukana ja FIFA maksaisi HJK:lle bonuksia MM-kisapelaajasta. Lopulta Gamal ei onnistunut HJK:ssa. Saldoksi jäi yksi maali 12 ottelussa.

Näytöt eivät myöskään riittäneet Egyptin kisajoukkueeseen, jota tähditti Liverpoolin Mohamed Salah.

– Minulla oli oikeus pelata MM-kisoissa, koska pelasin kaikissa karsintaotteluissa. Lippuni oli varattu ja kuuluin joukkueeseen, sitten yhtenä päivänä huomasinkin, etten ollut mukana. Itkin viikon sen jälkeen, kun minut oli jätetty pois kisoista. Kunnioitan Héctor Cuperia (Egyptin tuolloinen päävalmentaja), mutta en ymmärtänyt hänen päätöstään, Gamal totesi.

Hunt vastasi syytöksiin

Bidvestissä Gamalia valmentanut Hunt vastasi entisen pelaajansa koviin syytöksiin. Hänen versionsa erosi melkoisesti Gamalin kommenteista.

– En tiedä mistä hän puhuu. En ole koskaan kuullut mitään Rubin Kazanista, ja miten voisin olla rasisti? Tuollainen on häpeällistä. Ai siksi, kun hän on muslimi ja minä kristitty? Ihan oikeasti. En tiedä viittasiko hän todella minuun, koska en ole koskaan tapellut hänen kanssan. Ehkä hän puhuu managerista, Jose Ferreirasta (seuran entinen toimitusjohtaja), mutta se en ole minä. En päätä hänen siirtojaan, enkä tiennyt mitään Kazanista. Se on toimiston työtä, Hunt kommentoi KickOff-sivustolle.

Huntin mukaan hänellä ei ollut mitään tekemistä sen kanssa, ettei Gamal ollut mukana Egyptin joukkueessa MM-kisoissa.

– Kaikki se paska siitä, ettei hän pelannut MM-kisoissa, miten minä voisin sellaista päättää? Sillä ei ole mitään tekemistä kanssani, täysin hölynpöylä. Sitten hän puhuu itsestään parhaana maalintekijänä, missäköhän? Kolme maalia 20 pelissä?

Gamal pelasi sarjassa 13 ottelua, joissa syntyi kaksi maalia. Liigacupissa Gamal onnistui tekemään kolme maalia neljään otteluun. Yhteensä Gamal teki Bidvestissä viisi maalia 19 pelaamassaan ottelussa.

– Me maksoimme hänelle siitä. Hän asui Melrose Archissa. Olisittepa nähneet, miten hän tuhosi sen paikan. Meidän piti maksaa kahden kuukauden remontti saadaksemme kaiken korjattua, kun hän lähti.

Huntilla oli myös puolustuspuhe siihen, miksi Gamal ei saanut lopulta peliaikaa Bidvestissä.

-Hän käveli ja seisoskeli kentällä, eikä tehnyt mitään. Siksi hän ei saanut pelata. Mitään tappeluita ei ole ollut. Ja rasisti? Se menee yli rajan, mikä vitsi, Hunt jyrisi.

Muokattu 5.5. klo 15.55: Korjattu Gamalin määlimäärän olleen kaksi, eikä kolme, Etelä-Afrikan pääsarjassa.