Kansallisessa liigassa pelaava Tikkurilan Palloseura kertoi nettisivuillaan pestanneensa Heidi Foxellin joukkueen taustatiimiin. Foxellin rooli on olla joukkueen henkinen mentori.

Vuonna 2012 Foxellin elämä pimeni. Hän oli poliisiharjoittelijana työvuorossa, ja työtehtävä vei Hyvinkään keskustaan. Aseistautunut mies ampui toukokuisena yönä liikerakennuksen katolta kahden ravintolan ja kaupan edustalle sekä paikalle saapuneita poliisipartioita kohti. Foxell sai osuman vatsaansa. Ammuskelussa kuoli kaksi ihmistä ja seitsemän haavoittui.

Foxellin toipuminen on ollut pitkä tie, joka on pitänyt sisällään yli 150 leikkausta, hoitovirheen, joka aiheutti selkäydinvamman sekä leukemiadiganoosin. Luoti pysäytti myös jalkapallouran. Foxell pelasi urallaan maalivahtina naisten pääsarjaa FC Sportissa sekä HJK:ssa.

– Olen todella onnellinen siitä, että lähdin taas mukaan jalkapallon pariin. Kun Pade (päävalmentaja Pauliina Miettinen) pyysi mukaan, ei suostuminen ollut mikään itsestäänselvyys. En ole pystynyt katsomaan naisten jalkapalloa seitsemään vuoteen. En livenä enkä televisiosta. Vuoden 2019 naisten MM-kisat sai minut kuitenkin taas innostumaan futiksesta, Foxell kertoi.

Päävalmentaja Pauliina Miettinen on todella innoissaan Foxellin paluusta jalkapallon pariin.

– On mahtavaa saada Heidi mukaan toimintaamme. Hän, jos kuka, sopii taistelevan joukkueemme mentoriksi. TiPS on joukkue, joka ei koskaan anna periksi ja taistelee loppuun asti. Odotamme innolla yhteistyötä hänen kanssaan, Miettinen sanoi.

TiPS sijoittui viime kaudella Naisten liigassa neljänneksi. Foxell kiitteli joukkueelta saatua lämmintä vastaanottoa.

– Sovimme Paden kanssa, että olen joukkueessa eräänlainen mentori nuorille pelaajille. Uskonkin, että minulla voisi olla muutama hyvä ”tipsi” jaettavana, varsinkin maalivahdeille.

– Olen äärettömän iloinen siitä kuinka avoimesti ja lämpimästi minut otettiin vastaan tähän joukkueeseen. On ihana kuulua taas futisperheeseen. Se oli 17-vuotisen peliurani aikana ihan yhtä tärkeää kuin itse pelaaminen. Tästä tulee huippukesä, Foxell fiilisteli.