Itävallan pääsarjaa johtavaa LASK Linziä syytetään koronavirusta koskevien eristäytymissääntöjen rikkomisesta, kertoo uutistoimisto AP.

LASK Linzin ja muiden itävaltalaisten seurojen tulisi aloittaa joukkueharjoittelu vasta perjantaina. Sitä ennen joukkueet saavat harjoitella vain valvotusti pienryhmissä.

Itävallan Bundesliiga kertoo kuitenkin saaneensa lukuisia videoita, joissa näkyy, miten LASK on pitänyt normaaleja joukkueharjoituksia kiellosta huolimatta. Videoiden väitetään olevan kuvattu ”viime aikoina”.

AP:n mukaan LASK Linziä saattaa odottaa sakko, pisteiden menetys tai jopa pudottaminen alemmalle sarjaportaalle.

LASK:n kilpailijat ovat sitä mieltä, että liigakärki on saanut ”selkeää kilpailuetua” vetämällä normaaleja joukkueharjoituksia samalla, kun muut ovat noudattaneet määräyksiä.

– Nämä kuvat osoittavat selkeästi, miten LASK on vetänyt koko kropan kontaktiharjoituksia asianomaisten ministeriöiden tiukoista kielloista huolimatta, kirjoittavat muut seurat yhteistiedotteessaan.

LASK Linzistä oli aiemmin kerrottu itävaltalaismedialle, että seura epäili kahden miehen asentaneen valvontakameran sen stadionille. Itävallan Bundesliiga ei ole tarkentanut, miten se on saanut videomateriaalit haltuunsa.

Itävallan jalkapallokausi on jatkumassa 29. toukokuuta Itävallan cupin loppuottelulla. Bundesliigan on määrä jatkua ensi kuussa.