Kokenut selostaja pohtii, millaista Bundesliigan futis tulee olemaan: ”Pitää vaan uskaltaa pelata!”

© Kuva: Getty Images

Bundesliigan viikonloppuna tapahtuvan jatkumisen ehtona on Saksassa laadittu äärimmäisen tarkka suunnitelma siitä, miten ottelutapahtumat järjestetään. Joukkueiden saapuminen stadioneille, pukukopeissa vietetty aika ja kaikki turvajärjestelyt ovat tarkkaan määriteltyjä.

Stadioneilla käytetään kasvonaamioita, kättelyt ja yhteiskuvat jäävät pois ja vaihtopenkeillä on pidettävä etäisyyttä. Yksi asia on kuitenkin sellainen, jota ei voi määritellä ennakkoon: itse peli.

– Kaikki tietävät sen, että kun peli alkaa, niin sitten sosiaalinen läheisyys on läsnä. Sitten pitää vaan uskaltaa pelata. Aika mielenkiintoista nähdä ensimmäisten otteluiden aikana, kuinka varovaista se pelaaminen on: nähdäänkö arkuutta palloihin tulemisessa, keskityksissä, kulmapotkuissa ja taklaustilanteissa vai saadaanko koneet käyntiin heti. Sen näkee sitten lauantaina, kun matsit lähtevät liikkeelle stadioneilla, pohtii Viasatin jalkapalloselostaja Tero Kainulainen Suplan Week of Football -podcastissa.

Maalien jälkeiset hetket tulevat myös olemaan mielenkiintoisia.

– Kun maali tulee, niin en tiedä, onko joukkotuuletukset kielletty, mutta se on sitten harjoituskenttien antia, millaiset korona-aikakauden yhteistuuletukset siellä on kehitelty. Nämä paljastuvat lauantaina. Tässä on todella paljon säädöksiä, joita pitää toteuttaa, Saksan jalkapalloliiton 50-sivuiseen ohjeistukseen huolella tutustunut Kainulainen sanoo.

– Se (suunnitelma) käsittää kaiken. On listattu, kuinka monta henkilöä saa kullakin stadionin alueella olla, ja mitkä ne rajoitukset ovat. Suunnitelma käsittää myös kaikkien pelaajien ja toimihenkilöiden tekemiset, mukaan lukien pallopojat ja -tytöt sekä myös turvallisuushenkilöstön.

Bundesliiga jatkuu lauantaina. Viasatin ja Viaplayn futisstudio alkaa lauantaina kello 16. Kierrokselta selostetaan suomeksi kaikkiaan kuusi Bundesliigan peliä ja Joel Pohjanpalon HSV:n 2. Bundesliigan ottelu.

Lähde: Week of Football -podcast


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta