Nähdäänkö jalkapallo-otteluissa sittenkin yli 500 ihmistä? – ministeri kertoi HS:lle kannattavansa ideaa

© Kuva: Pekka Mäntylä

Veikkausliiga potkaistaan käyntiin 1. heinäkuuta. Kauden oli alunperin määrä alkaa jo huhtikuussa, mutta koronaviruspandemia siirsi kauden alkua kesälle.

Hallituksen asettaman säännön mukaisesti heinäkuun ottelut pelataan siten, että stadioneilla saa olla maksimissaan 500 ihmistä, joihin lukeutuvat katsojien lisäksi myös itse pelitapahtumaan osallistuvat henkilöt, eli muun muassa pelaajat, valmentajat ja tuomarit.

Koronaviruspandemian seurauksena jo valmiiksi merkittävistä taloudellisista tappioista kärsiville seuroille kyseinen rajoitus aiheuttaa entistä enemmän vaikeuksia.

Helsingin Sanomat haastatteli keskustan tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososta, jonka mukaan hallituksen 500 ihmisen maksimirajaa olisi arvioitava uudelleen.

Lue HS:n alkuperäinen juttu täältä.

– Yli 500 ihmisen kokoontumisen mahdollistamista tulisi mielestäni arvioida esimerkiksi sellaisten ulkoilmastadioneiden kohdalla, jossa yleisön turvallinen ja väljä liikkuminen sekä riittävä hygieniataso voidaan taata, ministeri kertoi HS:lle.

Ennen poliittista uraansa Kosonen muistettiin hiihtosuunnistajana. Viestikultaa hiihtomaajoukkueen kanssa vuonna 2000 voittanut Kosonen ymmärtää, miksi seurat haluavat suurempia yleisömääriä otteluihin.

– Entisenä huippu-urheilijana ja alan elinvoimaisuutta työurani aikana edistäneenä ymmärrän hyvin ammattilaissarjojen järjestäjien toiveen ja tarpeen suuremmille yleisömäärille. Hallituksen ensisijainen tavoite on kuitenkin ollut suomalaisten terveyden turvaaminen ja sikäli olen pitänyt rajoituksia välttämättöminä.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!