Nyt se on varmaa: Huuhkajien EM-kisa-avaus suunnitellusti Kööpenhaminassa

© Kuva: Getty Images

Huolet pois. Huuhkajien EM-avaus toteutuu suunnitelmien mukaisesti Kööpenhaminassa. Tosin, kuten tiedetään, vuotta odotettua myöhemmin.

Kööpenhaminan kisaisännyys oli muuttunut epävarmaksi kisojen siirron myötä, sillä Tanskan pääkaupunki toimii ensi kesänä myös Tour de Francen lähtöpaikkana. Torstaina kuitenkin kerrottiin, että Kööpenhamina on valmis jatkamaan Suomen lohkon isäntäkaupunkina. Kööpenhaminan kaupunki, Tanskan jalkapalloliitto DBU, Parken-stadion ja Sport Event Denmark pääsivät neuvotteluissa asiasta sopuun.

– Suurin toiveeni on ollut, että Kööpenhamina voi isännöidä ensi kesänä sekä EM-kisoja että Tour de Francea. Nyt näyttää siltä, että onnistumme siinä! Voimme odottaa innolla ensi vuonna fantastista kesää Kööpenhaminaa monine tapahtumineen, Kööpenhaminan pormestari Frank Jensen totesi FC Kööpenhaminan kotisivuilla julkaistussa tiedotteessa.

Kööpenhaminassa pelataan alkulohkon ottelut Tanska-Suomi, Tanska-Belgia ja Venäjä-Tanska, sekä yksi neljännesvälieräottelu.

Suomen ottelut Venäjää ja Belgiaa vastaan pelataan Pietarissa. Pietari ei ole tiettävästi missään vaiheessa isännyydestä vetäytymistä harkinnut, mutta joidenkin lähteiden mukaan sen turnausisännyys on edelleen hieman epävarma edelleen kytevän Venäjän doping-skandaalin vuoksi.