Suomalaiskaksikon kausi ohi – päätös sarjan päättämisestä kuumensi tunteita: ”Tämä on häpeällistä ihmisille ja koko maalle”

© Kuva: Juha Tamminen

Kyproksen jalkapalloliitto ilmoitti, että maan pääsarjaa ei tulla pelaamaan loppuun. Sarja keskeytyi maaliskuussa koronaviruksen takia. Maan hallitus, seurat ja jalkapalloliitto kokoontuivat perjantaina, jolloin lopullinen päätös keskeytyksestä syntyi.

Maan hallitus ja jalkapalloliitto olivat sitä mieltä, että sarjan keskeyttäminen on ainoa vaihtoehto vedoten terveysviranomaisten ohjeistuksiin. Asiasta äänestettiin, ja äänet jakautuivat 18-2.

Samalla päätettiin myös siitä, että ensi kaudella maan pääsarjassa pelaa 14 joukkuetta 12 sijaan.

Kuluvan kauden osalta ei mestaria kruunattu. Sarjaa johtanut Omonoia sai paikan Mestarien liigan karsintaan. Samoissa pisteissä ollut Anorthosis joutuu puolestaan tyytymään paikkaan Eurooppa-liigassa. Eurooppa-liigan karsintoihin pääsevät myös Apoel sekä Apollon.

Päätös ei miellyttänyt kaikkia osapuolia. Anorthosis sekä pelaajien yhdistys Pasp olisivat halunneet, että kausi pelataan loppuun.

– Tämä on synkkä päivä Kyproksen jalkapallon historiassa. Tämä on häpeällistä ihmisille ja koko maalle. Olen väsynyt tähän. Jotkut joukkueet eivät putoa, ja jotkut taas nousevat. Koronaviruksen vaikutuksia ei voi pitää tekosyynä. Kaikki mahdollinen tehtiin, että kausi olisi voinut jatkua, pelaajien yhdistyksen toimitusjohtaja Spyros Neophytides sanoi Cyprus Mailille.

– Päätöksen kanssa hätäiltiin. Tämä vie meitä 30 vuotta taaksepäin. Kypros on vähentänyt eniten koronavirustapauksiaan. Odotan mielenkiinnolla, mitä UEFA:n presidentti Aleksander Ceferin sanoo tästä, Neophytides jatkoi.

Seitsemäntenä sarjataulukossa ollutta Paphosia edustaa Huuhkajien luottotoppari Paulus Arajuuri sekä alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakionimi Onni Valakari. Valakari, 20, siirtyi Paphosiin tammikuussa. Hän ehti pelata kuluvalla kaudella viidessä ottelussa iskien peräti viisi maalia. Arajuuri, 31, puolestaan ehti pelata 17 ottelua viimeistellen kaksi maalia.

Kyproksen pääsarjassa pelaa myös suomalaishyökkääjä Berat Sadik. Huuhkajissakin esiintynyt Sadik ehti viimeistellä Paralimnioun paidassa kaksi osumaa. Apollon Limassolia edustaa puolestaan maalivahti Samu Volotinen.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.