Viime kauden Veikkausliigan kärkikaksikko FC Inter ja KuPS kohtasivat Suomen Cupin puolivälierässä kuumalla Veritas Stadionilla keskiviikkona.

Tapahtumia ei todellakaan puuttunut – lopulta välieriin matkaajaksi ratkottiin FC Inter.

Kauaa ei kello 18 alkanut ottelu ehtinyt vanheta, ennen kuin maalit nähtiin molempiin päihin.

Ensin vieraiden Aniekpeno Udoh hyödynsi isäntien puolustuksen sohlauksen, ja merkkautti itselleen 0-1 -maalin jo kuudennella minuutilla. Juuso Hämäläinen tasoitti pelin kulmapotkun jälkitilanteesta vartin kohdalla.

Jakson puolivälin juomatauolta oltiin juuri ehditty palata, kun oli Lucas Rangelin vuoro pussittaa pallo. Brasilialainen ehti oikeastaan purkupallona ylös nostettuun roiskaisuun, ja nosti välineen yli vastaan tulleen Henrik Moisanderin. Tilanteessa huudeltiin paitsiota, mutta Interin Rick Ketting tuntui jääneen turhan alas roikkumaan, joten lipun ei olisikaan pitänyt nousta.

Inter näytti hallitsevan avausjaksoa pelillisesti mennen tullen. KuPS pääsi hätyyttelemään sinimustien maalia oikeastaan vain kolmeen otteeseen – tästä huolimatta tauolle tilanteessa 1-2.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
Tauon viettoon Turussa 2-1 vierasjohdossa.

KuPS:lle avauspuolikkaalle osuivat Aniekpeno Udoh ja Lucas Rangel.

Interin ainokaisen iski Juuso Hämäläinen.

Parannettavaa johtoasemasta huolimatta toiselle puoliajalle jäi reilusti.

#SuomenCup #KuPS #FCInter

Jos avausjaksolla aloitettiin maalinteko nopeasti, kävi se toisella puolikkaalla salamana. Urho Nissilä painoi vieraat jo 1-3 -johtoon alle minuutin pelin jälkeen.

Kuopiolaiset roikuttivat koko miehistöään ottelun alussa todella alhalla, ja luonnollisesti kahden maalin johdossa valuivat vielä alemmas.

73. minuutilla – jälleen juomatauon jälkeen Timo Furuholm toi isännät vielä peliin mukaan. Kevin Kouassivi-Benissan venytti jalkansa upeasti boksissa, ja sai siirrettyä pallon kapteenilleen.

Alle kaksi minuuttia edellisestä, ja Elias Mastokangas kaadettiin boksissa. Connor Ruane ampui pilkun jääkylmästi yläkulmaan.

Tapahtumia oli sen verran, että kummankin joukkueen valmiutta kauteen on syytä ihmetellä.

KuPS jäi heti tasoitusmaalin jälkeen Nana Boatengin ulosajon seurauksena vajaamiehiseksi, mutta meni jälleen johtoon. Usman Sale antoi vaparin keskialueelta, ja Moisander jäätyi maalillaan. 3-4.

Eikä tässäkään vielä kaikki. Upeasti esiintynyt vaihtomies Taiki Kagayama hoiti pallon jälleen Furuholmille; 4-4.

94 minuuttia ei riittänyt ratkaisuun, vaan siirryttiin 2×15 minuutin jatko-otteluun. Vielä senkään kautta voittaja ei selvinnyt, vaan päädyttiin rankkarikisaan.

Ensimmäisessä pilkussa onnistui Interin Noah Nurmi. KuPS:n Ats Purje puolestaan ampui selkeästi maalin yli.

Martti Haukioja upotti Interin toisenkin pilkun – samoin teki KuPS:n Udoh.

Kolmannelle kierrokselle isännät asettivat juniori Roope Kantolan. 18-vuotias onnistui myös ohittamaan Otso Virtasen.

Tabi Mangan vetoon Moisander ylsi, mutta pallo painui silti sisään. Ketting pommitti isännille ottelupallon.

Juho Pirttijoen pilkku osui ylärimaan – Interille välieräpaikka.