Helsingin Jalkapalloklubi on tehnyt kauden 2021 loppuun asti ulottuvan sopimuksen keskikenttäpelaaja Pyry Hannolan kanssa. Lisäksi sopimus sisältää option kaudesta 2022.

Hannola, 18, siirtyy HJK:hon Tanskan pääsarjaseura Midtjyllandista, joka kertoo tiedotteessaan, että Klubi osti hänen sopimuksensa ulos. Transfermarkt-sivuston mukaan Hannolan sopimus Tanskassa olisi päättynyt tänä kesänä.

Hän siirtyi Midtjyllandiin vuonna 2017 kasvattajaseurastaan Rovaniemen Palloseurasta kolmivuotisella sopimuksella.

Hannola pelasi tällä kaudella 14 ottelua Tanskan alle 19-vuotiaiden liigassa ja esiintyi kolmesti myös nuorten Mestarien liigassa.

Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkueessa Hannola pelasi seitsemän ottelua ennen siirtoaan Midtjyllandiin. Kaudella 2017 hän pelasi lyhyesti kahdessa ottelussa Veikkausliigassa.

– Pyry on taitava, monipuolisen syöttövalikoiman omaava vasenjalkainen pelaaja, jolla on vahva ymmärrys peruspelaamisesta. Hän sopii hyvin HJK:n pelitapaan ja tuo pallollista laatua erityisesti hyökkäyspelin vaiheisiin. Tämän lisäksi Pyry on erittäin määrätietoinen ja tavoitteellinen huippu-urheilija, joten hänen pelaajaprofiilissaan moni asia täsmää HJK:n määrittelemiin vaatimuksiin, kommentoi HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula seuran tiedotteessa.

– Pyry tiedosti seuran vahvuuden kehittää nuoria potentiaalisia pelaajia. Hän halusi tarttua haasteeseen ja vaikka tiedostaa kovan kilpailutilanteen, niin hän näki HJK:n toimintaympäristön vaatimustason sopivan hänelle kehittyäkseen pelaajana ottamaan seuraavat stepit.

HJK:n tai Midtjyllandin tiedotteessa ei kerrota Hannolan siirtosummasta.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
🔵⚪️ Nuorten maajoukkuepelaaja Klubiin

Keskikenttäpelaaja Pyry Hannola siirtyy Klubiin tanskalaisesta FC Midtjyllandista.

hjk.fi/artikkelit/mie…

#HJK #Helsinki #Veikkausliiga #OnVainYksiKlubi #hjkhelsinki

FC Midtjylland

@fcmidtjylland
FC Midtjylland har solgt den 18-årige finske midtbanespiller Pyry Hannola til HJK Helsinki 👇

Artikkelia muokattu 18.6.2020 klo 14.32: HJK:n tiedotteen tiedot lisätty mukaan.