Huuhkajien hyökkääjä Joel Pohjanpalo ratkaisi perjantaina HSV:lle 1-0-voiton Saksan 2. Bundesliigassa, kun hän iski illan ainoan osuman vierasottelussa Dynamo Dresdeniä vastaan.

HSV hallitsi ottelua lähes mielin määrin, mutta Pohjanpalo, 25, jäi pitkään todella vähälle tarjoilulle.

Ottelua oli takana vajaa tunti, kun Pohjanpalosta oli HSV:lle suuri apu omassa päädyssä. Suomalaishyökkääjä purki pallon päällään pois, kun Dresdenin vapaapotku oli leijailemassa vaarallisesti takatolpalle.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Pohjanpalo oli jo iskeä ottelun avausmaalin, mutta hänen puskunsa kimposi ylärimasta takaisin peliin.

Pohjanpalon maali syntyi lopulta 84. minuutilla. Tim Leibold tuli ahnaasti vasemmalta laidalta rangaistusalueelle ja tarjoili syötön Pohjanpalolle, joka ohjasi pallon verkkoon maalin edustalta.

Hamburger SV

@HSV
84' ⏱ BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOM 💥💥💥

TORJANPALO!!
__
#SGDHSV 0:1
#nurderHSV

Kaikkiaan Pohjanpalo on tehnyt HSV:lle 11 ottelussa yhteensä kahdeksan osumaa siirryttyään seuraan tammikuussa loppukauden mittaisella lainasopimuksella Bayer Leverkusenista. Hänen maaliputkensa on nyt jo neljän ottelun mittainen.

HSV taistelee yhä suorasta noususta Bundesliigaan. Se nousi perjantain tulosten myötä taulukossa toiseksi, viiden pisteen päähän sarjakärki Arminia Bielefeldistä, joka pelasi perjantaina 0-0-tasapelin Sandhausenia vastaan. Ottelun HSV:tä vähemmän pelannut Stuttgart on kolmantena, pisteen perässä Pohjanpaloa ja kumppaneita.

2. Bundesliigan kaksi parasta nousevat suoraan Bundesliigaan ja kolmanneksi tullut karsii pääsarjapaikasta Bundesliigan kolmanneksi viimeisen kanssa.