Liverpool on Valioliigan mestari.

Jürgen Kloppin miehistön mestaruus varmistui torstai-iltana Lontoossa, kun Chelsea voitti Manchester Cityn Stamford Bridgellä 2-1. Manchester Cityn oli voitettava Chelsea, jottei Liverpoolin mestaruus olisi varmistunut.

Christian Pulisic vei Chelsean 36. minuutilla johtoon. Kevin De Bruyne toi vieraat tasoihin toisen jakson alussa komealla vapaapotkuosumallaan.

Ottelu ratkesi noin vartti ennen päätösvihellystä. Manchester Cityn Fernandinho pelasi boksin sisällä palloa kädellään, ja peliväline vietiin pilkulle. Fernandinho sen sijaan vietiin punaisen kortin avustamana kohti pukukoppia. Willian iski pilkulta varmasti Chelsean voittomaalin.

Kyseessä on Liverpoolille seurahistorian ensimmäinen valioliigamestaruus. Liverpool on samalla englantilaisen pääsarjajalkapalloilun ensimmäinen seura, joka varmisti mestaruutensa seitsemän kierrosta ennen sarjan päättymistä.