Perparim Hetemajn Beneventon Serie A-nousu varmistui ennätysaikaisin – kovia vahvistuksia tulossa, ensi kaudella veljekset vastakkain

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien entisen luottopelaajan Perparim Hetemajn joukkue Benevento nousee Serie A:han kaudeksi 2020-2021. Beneventon nousu varmistui, kun se voitti maanantai-iltana Juve Stabian maalein 1-0.

Beneventon nousu varmistui, vaikka Serie B:stä on pelaamatta vielä seitsemän kierrosta. Se on dominoinut kautta alusta lähtien. 31 ottelustaan Benevento on voittanut 23, pelannut seitsemän kertaa tasan ja hävinnyt vain yhden. Maaliero on komea 56-15, etenkin puolustuksen oltua erittäin tiivis.

Beneventon nousu varmistui ennätysaikaisin, sillä vain kerran aiemmin Serie A:han nousija on varmistanut nousunsa seitsemän kierrosta ennen sarjan päätöstä. Benevento sivuaa ennätystä nyt Ascolin kanssa. Ascoli pystyi temppuun kaudella 1977-1978, jolloin voitosta sai vielä vain kaksi pistettä.

Lempinimellä ”Noidat” tunnettu Benevento nousi Serie A:han nyt toisen kerran. Se pelasi pääsarjassa aiemmin vain yhden kauden – kauden 2017-2018. Serie B:ssäkin seura on pelannut vain kolme kautta, ja suurin osa historiasta on vierähtänyt alemmilla sarjatasoilla.

Koronaviruspandemian vuoksi ratkaisuottelukin pelattiin tyhjällä stadionilla ilman katsojia. Kaupungin pormestari oli muistuttanut ennen ottelua juhlinnan pitämisestä maltillisena ja turvavälien asianmukaisina.

Nousun ratkaisseesta ottelusta ei tullut helppo, sillä Beneventon toppari Luca Caldirola ajettiin ulos jo 24. minuutilla. Ottelun ainoan maalin teki 71. minuutilla Marco Sau, tultuaan vaihdosta kentälle vain hetkeä aikaisemmin.

Beneventoa valmensi tällä kaudella takavuosien huippuhyökkääjä Filippo ”Pippo” Inzaghi. 46-vuotias vuoden 2006 maailmanmestari Inzaghi saa ensi kauden Serie A -mittelöissä vastaansa oman veljensä, sillä pikkuveli Simone Inzaghi valmentaa Serie A:n kärkijoukkueisiin lukeutuvaa Laziota.

– Annoimme tänään oikean kuvan itsestämme, sillä pelasimme kymmenellä miehellä lähes koko pelin ajan, Inzaghi sanoi DAZN:lle.

– Pojat saavuttivat jotain historiallista. Sivusimme 77 pisteen ennätystä. Voitimme jokaikisen kotipelimme, enkä tiedä, mitä muuta voin sanoa.

– Olen iloinen puheenjohtajan ja seurajohdon puolesta, sillä he uskoivat minuun. Meillä oli Euroopan paras puolustustilasto. Pojat ovat olleet suurenmoisia. He venyivät, aivan kuin taustaryhmänikin. En ikinä odottanut tekeväni historiaa.

Pukukopissa Filippo Inzaghi näytti pelaajistolleen juhlimisen mallia, sillä paljon voittaneena jalkapalloilijana menestys ei ollut hänelle uutta.

Benevento on vahvistumassa jo lähiaikoina nimekkäällä pelaajalla. 33-vuotias Loïc Remy laskeutui Italiaan maanantai-iltana ja käy seuran lääkärintarkastuksessa tiistaiaamuna. Remy on kiinnitettävissä ilman siirtokorvausta, ja hänen uskotaan saavan kolmivuotisen sopimuksen.

30 A-maaottelua pelannut ranskalainen on pelannut uransa aikana muun muassa Marseillessa, Newcastlessa ja Chelseassa. Viimeiset kaksi kautta Remy on pelannut Ligue 1:n Lillessä.

Remy ei ole ainoa nimekäs pelimies, josta Beneventon kerrotaan olevan kiinnostunut. Sky Sport Italian siirtoekspertti Gianluca Di Marzion mukaan Benevento havittelee riveihinsä myös puolalaistoppari Kamil Glikiä ja saksalaista André Schürrleä.

32-vuotias Glik on pelannut pitkään Torinossa, ja viettänyt viimeiset neljä kautta AS Monacossa. 29-vuotias Schürrle muistetaan puolestaan ehkä parhaiten vuoden 2014 MM-finaalin ratkaisumaalin keskityksestä. Tällä kaudella hän pelaa Moskovan Spartakissa lainalla Borussia Dortmundista. Glikin kanssa neuvottelujen kerrotaan olevan jo pitkällä.

Perparim Hetemaj pelasi maanantain ratkaisuottelussa täydet 90 minuuttia, ollen ainoa ei-italialainen Beneventon avauskokoonpanossa. 33-vuotias Hetemaj siirtyi Beneventoon täksi kaudeksi Serie B:hen pudonneesta Chievosta. Hän on pelannut kauden aikana 27 sarjaottelua, joista 23 avauksessa. Tilastoihin on kirjattu yksi maalisyöttö ja kuusi varoitusta.

Hetemajn sopimus on vain yksivuotinen, eli se kattoi vain tämän kauden. Hetemaj on pelannut joukkueen keskikenttäpelaajista toiseksi eniten ja kaikista kenttäpelaajista kuudenneksi eniten peliminuutteja.

Beneventon muita avainpelaajia ovat tällä kaudella olleet muun muassa maalivahti Lorenzo Montipò, 38-vuotias laitapakki Christian Maggio, keskikentän Nicolas Viola ja Oliver Kragl ja hyökkääjät Massimo Coda ja Marco Sau.

Lähde: Football-Italia