RoPS lainasi maalivahtilupauksen HJK:sta – ”Tulin Napapiirille pelaamaan”

© Kuva: Getty Images

RoPS tiedottaa kotisivuillaan, että 18-vuotias maalivahti Matias Niemelä siirtyy kauden 2020 kattavalla lainapestillä rovaniemeläisten riveihin. Hän harjoitteli RoPS:n mukana jo eilen sunnuntaina.

Niemelä on FC Espoon kasvatti, joka siirtyi kesken viime kauden HJK:n organisaatioon. Hän pelasi viime kaudella Kakkosta Klubi 04:n riveissä. HJK:ssa peliaikaa ei tällä kaudella ollut tarjolla, joten Niemelä lähti hakemaan minuutteja pohjoisesta.

– Onhan se selvää, että vaikka miten olisi mennyt, niin Klubissa tuskin olisin päässyt tällä kaudella pelaamaan, Niemelä toteaa.

– Klubissa sain kuitenkin harjoitella kovassa ympäristössä muun muassa Antonio Regueron kanssa ja pärjäsin tasaveroisesti. Pelaamaan minä Napapiirille tulin.

Niemelä liittyy RoPS:n ykkösjoukkueen harjoitusvahvuuteen, mutta hän voi saada peliminuutteja myös akatemiajoukkue RFA:ssa Kakkosessa.

– Tällä hetkellä meillä oli alimäärä maalivahteja kahteen joukkueeseen, RoPS:n maalivahtivalmentaja Juho Luukkonen kertoo siirron taustoista.

– Olen nähnyt Matiaksen huuhkajaturnauksista saakka. Sitä on vielä vaikea sanoa, kuinka nopeasti hänen debyyttinsä Veikkausliigassa tulee, mutta sen uskaltaa sanoa, että hänellä on edessään valoisa tulevaisuus maalivahtina.

Myös RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen lupailee Niemelälle reilua tilaisuutta.

– Jos Matias osoittaa olevansa meidän paras maalivahti, silloin hän pelaa Veikkausliigaa, Tauriainen sanoo.

– Iästä se ei ole kiinni, vaan kyvystä torjua.

RoPS:n muut maalivahdit ovat VPS:stä saapunut saksalais-puolalainen Martin Kompalla ja 26-vuotias Mikko Rantala.

Matias Niemelä on pelannut Suomen juniorimaajoukkueissa Transfermarktin mukaan 12 ottelua.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.