Suomen Cupin kahdeksan parasta joukkuetta selvillä – Veikkausliigan ylivoimaa

© Kuva: Juha Tamminen

Keskiviikkona selvisivät Suomen Cupin viimeisetkin puolivälieräjoukkueet.

Hallitseva Veikkausliigan mestari Kuopion Palloseura kaatoi Kakkosessa pelaavan Kaarinan Pojat maalein 2-0.

Kuopiolaisten ensimmäinen osuma syntyi hieman ennen taukoa, kun Ilmari Niskasen antama kulmapotku tavoitti Tabi Mangan, joka puski vieraat johtoon. Toista maalia odoteltiin lähes päätösvihellykseen asti. Urho Nissilän nappikeskitys tuli Aniekpeno Udohille, joka nousi vitosen viivalla korkeimmalle ja viimeisteli päällään.

FC Inter haki jatkopaikan Joensuusta. Kakkosessa pelaava Jippo kärsi turkulaiselle liigaryhmälle 0-1-tappion. Ottelun ainokainen nähtiin avausjakson loppuhetkillä, kun Rick Ketting pukkasi suoraan kulmapotkusta sisään.

Honka kaatoi Ykkösessä pelaavan AC Oulun 1-0. Demba Savage oli jäänyt 26. minuutilla kulmapotkussa vapaaksi ja pääsi jatkamaan keskityksen suoraan ilmasta jalallaan maaliin.

FC Lahti oli liian kova pala Kolmosessa pelaavalle Peli-Karhuille. Kuhnurit haki Kotkasta 8-0-voiton.

Lahtelaiset siirtyivät johtoon jo neljännellä minuutilla, kun Vahid Hambo pelasi pallon takaviistoon Eemeli Virralle, joka latasi voimakkaan kudin takakulmaan. Seuraava osuma syntyi viisi minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Virta tarjoili pallon vierelleen Mikko Kuninkaalle, joka tykitti hienon vedon verkkoon.

Reilun puolen tunnin kohdalla Lahden kulmapotku leijaili hieman onnekkaastikin Dimitry Imbongolle, joka siirsi pelivälineen sisään. Hetkeä myöhemmin Kuningas taituroi volleylla illan toisen osumansa, kun pallo pomppi hänelle pilkun tuntumaan. FC Lahti iski ennen taukoa vielä kerran. Topparin paikalta noussut Mikko Viitikko pyörähti näppärästi pallon kanssa ja petasi paikan Hambolle, joka ohitti vielä yhden PeKan pelaajan ennen kuin ujutti pelivälineen sisään.

Toisen jakson ensimmäinen osuma nähtiin reilun tunnin kohdalla. Imbongo joutui rikotuksi yrittäessään maalintekoa ja tuomari vihelsi tilanteesta pilkun. Pallon taakse asteli Jasin Assehnoun, joka sijoitti pelivälineen vasempaan alanurkkaan. Lahti sai rangaistuspotkun myös 85. minuutilla, kun PeKan maalivahti Sampo Mykkänen kaatoi Altin Zeqirin, joka pamautti pallon itse 11 metristä maaliin.

Päivän viimeisestä osumasta vastasi Assehnoun, joka tanssahteli hetken pallon kanssa pilkun kohdalla ennen kuin sijoitti ulkosyrjäkudin verkkoon.

Tiistaina paikkansa kahdeksan parhaan joukossa varmistivat jo Turun Palloseura, Helsingin Jalkapalloklubi, Ilves ja FC Haka. Näin ollen kaikki puolivälieräjoukkueet tulevat Veikkausliigasta. Puolivälierissä toisensa kohtaavat TPS ja HJK, Ilves ja Haka, FC Inter ja KuPS sekä Honka ja FC Lahti.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.