Genovassa nähdään painajaisia tanskalaishyökkääjä Andreas Corneliuksesta vielä pitkään. 27-vuotias Cornelius teki tiistaina Genoan verkkoon kauden toisen hattutemppunsa, kun Parma haki vieraskentältä pisteet maalein 4-1.

Corneliuksen temppu on erittäin harvinainen, sillä aiemmin vain kaksi pelaajaa Serie A:n historiassa on tehnyt saman kauden aikana yhtä joukkuetta vastaan kaksi hattutemppua. Tuplahattuun ovat pystyneet aiemmin Kurt Roland Hamrin kaudella 1956-1957 ja Marco Borriello kaudella 2007-2008. Genoa on yhdistävä tekijä, sillä Hamrinin ja Corneliuksen hattutempuissa se oli ottavana osapuolena, ja Borriello puolestaan pelasi tuolloin Genoassa.

OptaPaolo

@OptaPaolo
3 - Andreas #Cornelius is the 3rd player in Serie A history to score 3+ gol against a single opponent in both games in a single campaign, after Kurt Roland Hamrin in 1957/58 (v Genoa) and Marco Borriello in 2007/08 (v Udinese). Crazy.

#GenoaParma

Gracenote Live

@GracenoteLive
⚽️⚽️⚽️ - Players to score two hat-tricks against a specific opponent in a single Serie A season this century

19/20 - Andreas Cornelius🇩🇰 (PARMA vs Genoa)
07/08 - Marco Borriello🇮🇹 (GENOA vs Udinese)

#GenoaParma #SerieA

Parmaan viime kesänä siirtyneen Corneliuksen ilta oli kaikin puolin täydellinen. Hän teki maalinsa minuuteilla 18, 33 ja 53, ja syötti lisäksi ruotsalaislupaus Dejan Kulusevskin 87. minuutilla tekemän 1-4 -maalin. Genoan ainokaisen teki tunnin pelin kohdalla rankkarista Iago Falque. Kotijoukkue sai pilkun myös avausjaksolla, mutta tuolloin Parman maalivahti Luigi Sepe teki Domenico Crisciton aikeet tyhjiksi.

Corneliuksella oli avausjaksolla kolmaskin loistavapaikka, mutta maajoukkuemaalivahti Mattia Perin oli silloin etevämpi loistavalla torjunnallaan. Joka tapauksessa SofaScore-tilastopalvelu antoi Corneliukselle tämän iltapuhteesta arvosanaksi täyden kympin – ensimmäisenä Serie A:n tanskalaispelaajana koskaan.

Sofascore

@SofascoreINT
🔟 | That was perfect!

Andreas Cornelius vs Genoa:

⏱️ 90' played
⚽️ 3 goals
🥅 6 shots/4 on target
🅰️ 1 assist
🔑 3 key passes
🔭 3/4 acc. long balls
💨 2/2 succ. dribbles
🚀 2 clearances
📈 10 SofaScore rating

First-ever perfect-rated player from Denmark in Serie A! 🔥

Andreas Cornelius on tehnyt Serie A:ssa tällä kaudella 11 maalia, joten yli puolet niistä on syntynyt Genoan verkkoon. 193-senttinen hyökkääjä pelaa Parmassa kahden kauden lainasopimuksella Atalantasta.

Parma nousi voiton myötä Serie A:ssa sijalle seitsemän, ja taistelee yhä paikasta eurokentille ensi kaudeksi. Genoa on putoamisviivan yläpuolella vain maalieron turvin.