Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu piti perjantaina kriisineuvottelut joukkueen päävalmentajan Quique Setiénin kanssa, kertoo ESPN.

Katalonialaisjätin myrskyisä kausi koki torstaina ison kolauksen, kun Espanjan La Ligan mestaruus ratkesi sen arkkivihollisen Real Madridin hyväksi. Barcelona johti sarjaa vielä koronatauolle lähdettäessä, mutta sen ja Madridin kuntokäyrät ovat osoittaneet pelien jatkumisen jälkeen täysin eri suuntiin.

Setién nimitettiin Barcelonan päävalmentajaksi tammikuussa kahden ja puolen vuoden sopimuksella, mutta hänen on huhuttu olevan jo lähtökuopissa.

Barcelonan kapteeni ja ykköstähti Lionel Messi sätti omiaan torstain otteluiden jälkeen. Useat kokivat, että osa Messin kritiikistä oli kohdistettu suoraan Setiénille, vaikka argentiinalaishyökkääjä ei valmentajaa nimeltä maininnutkaan.

Setién itse sanoi torstaina, ettei tiedä, onko hän enää Barcelonan puikoissa ensi kuussa, kun joukkue tavoittelee paikkaa Mestarien liigan kahdeksan parhaan joukkoon. Barcelona pelasi neljännesvälierien ensimmäisessä osassa 1-1-tasapelin italialaisen Napolin vieraana. Toinen osa pelataan 8. elokuuta Espanjassa.

ESPN:n mukaan Bartomeu halusi keskustella perjantaina Setiénin kanssa tiedustellakseen valmentajan tuntemuksia ja varmistaakseen, kokeeko Setién olevansa oikea ihminen johdattamaan Barcelonan läpi tästä tilanteesta. ESPN:n tietojen mukaan Bartomeu on valmis jatkamaan Setiénin kanssa Napoli-otteluun.

Sisäpiirilähteet ovat kertoneet ESPN:lle, että Bartomeu on tietoinen Barcelonan pelaajien ja Setiénin kireistä väleistä, mutta hän toivoo tilanteen helpottavan, kun pelaajilla alkaa sarjakauden päätyttyä viiden päivän loma.