Ilvekselle 350 täyteen – Jarkko Wiss kohteliaana: ”Nousijajoukkue on mielenkiintoinen”

© Kuva: Juha Tamminen

Ilves vierailee tiistaina Turun Veritas Stadionilla, ja pelaa 350. ottelunsa Veikkausliigassa. Kotijoukkueena vastaan asettuu TPS. Perinteistä puhutaan, mutta nykymaailman näkökulmasta ryhmät lähtevät otteluun kovin kaukaa toisistaan.

Tamperelaisten kauden avaus IFK Mariehamnia vastaan tuotti yleisön iloksi jopa seitsemän maalia, Ilveksen voittaessa lopulta 4-3.

– Se oli vähän erikoinen peli, jossa Ilves oli kuitenkin selvästi parempi. IFK Mariehamnin kaikki maalit syntyivät Ilveksen pelaajien kautta, kertailee turkulaisten valmentaja Tommi Pikkarainen.

Jarkko Wissin ryhmä sijoittui viime kaudella Veikkausliigan neljänneksi, ja saattoi pitkään mainiosti rullanneen sesongin jälkeen olla sijaan jopa jossain määrin pettynyt. Paljon on sen jälkeen muuttunut, muun muassa illan vastustajan sarjataso.

– Tepsissä porukka on vaihtunut paljon, ja ulkomailta on tullut kokeneita vahvistuksia. Nousijajoukkue on mielenkiintoinen, kokenut valmentaja muotoilee kohteliaasti.

TPS hävisi liiga-avauksessaan SJK:lle 0-1. Pikkaraisen ryhmästä puuttuvat ainakin Jonni PeräahoJuhani Pikkarainen, Rasmus Holma ja viime kauden maalitykki Eliécer Espinosa.

Lähteet: TPS, Ilves