Juninholta täystyrmäys Neymarille: ”Hänen täytyy kasvaa aikuiseksi”

© Kuva: Getty Images

Neymarin maanmies, entinen huippujalkapalloilija Juninho Pernambucano antaa Neymarille kovaa kritiikkiä brittilehti Guardianin haastattelussa.

Neymar on supertähti, mutta hän on sitä sekä jalkapallokentällä että sen ulkopuolella. Diivan elkeet eivät miellytä kaikkia.

Brassitähti siirtyi Barcelonasta PSG:n riveihin kesällä 2017 peräti 222 miljoonan euron ennätyssummalla. Juninhon mukaan raha on sokaissut Neymarin.

− Brasiliassa meitä opetetaan välittämään vain rahasta, mutta Euroopassa on toisenlainen ajattelutapa. Tein tiedostamattani itsekin päätöksen mennä pelaamaan Brasiliassa isompaan seuraan, enkä pelannut urheilun tähden, Juninho sanoi.

− Minut opetettiin pelaamaan sille, joka maksaa eniten. Se on brasilialainen tapa, hän jatkoi.

Juninho pelasi Neymarin tavoin Ranskassa. Juninhon tilille kertyi 248 peliä Ranskan pääsarjan Lyonissa.

Suurimman osan urastaan Juninho pelasi Brasiliassa. Juninho on nykyisin 45-vuotias ja seuraa nykyjalkapalloilua tarkkaan. Hänellä on tiukka näkemys Neymarista.

− Katsokaa Neymaria. Hän siirtyi PSG:hen ainoastaan rahan takia. PSG antoi hänelle kaiken, mitä hän halusi, ja nyt hän haluaa lähteä ennen kuin hänen sopimuksensa umpeutuu, Juninho sanoi ja jatkoi.

− Nyt Neymarin olisi aika osoittaa kiitollisuutta ja antaa jotain takaisin. Sopimus on vaihtokauppa, jossa molemmat saavat jotakin.

Neymarin tiedetään haluavan takaisin Kataloniaan, joten hänen ajatuksensa eivät ole täysin Pariisissa. Ligue 1 -voitto tuli koronaviruksen keskeyttämällä kaudella, mutta koko kauden ajan suurempi puheenaihe oli Neymarin tahto palata Espanjaan.

− Neymarin pitää antaa kaikkensa kentällä, osoittaa täyttä omistautumista, vastuunkantoa ja johtajuutta, Juninho vaati.

Nämä ovat piireitä, joita Neymarilta ei ole nähty.

− Ongelma on se, että Brasiliassa kulttuuri perustuu kateuteen ja rahanhimoon. Sitä meille on opetettu ja sen me olemme oppineet, Juninho totesi.

Ex-jalkapalloilija ei lähtenyt kiistämään Neymarin pelillisiä ansioita.

− On eroteltava Neymar ihmisenä ja jalkapalloilijana. Jalkapalloilijana hän on maailmassa kolmen parhaan joukossa ja samaa tasoa Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon kanssa.

− Hän on nopea ja kova ja hän pystyy tekemään maaleja ja antamaan maalisyöttöjä kuin todellinen kymppipaikan pelaaja, Juninho jatkoi.

Lopuksi Juninho muistutti, että Neymar on vastuussa itse itsestään.

− Henkilönä hän on kuitenkin itse syypää. Hänen täytyy kyseenalaistaa itsensä ja kasvaa aikuiseksi. Tällä hetkellä hän tekee silti vain sitä, mitä elämä on hänelle opettanut.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.