Juventus on jälleen Serie A:n mestari – valmentaja yritti luikkia loppuvihellyksen jälkeen koppiin: ”En päässyt karkuun”

© Kuva: Getty Images
Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Juventus varmisti sunnuntaina yhdeksännen peräkkäisen Italian Serie A:n mestaruutensa kukistamalla Sampdorian kotikentällään 2-0.

Illan osumista vastasivat Cristiano Ronaldo ja Federico Bernardeschi, joka onnistui ensimmäistä kertaa maalinteossa sarjaottelussa lähes kahteen vuoteen. Ronaldo kasvatti tämän kauden saldonsa Serie A:ssa jo 31 osumaan, mutta hän on maalipörssissä yhä kolme maalia perässä Lazion Ciro Immobilea.

Torinolaisjätin lisäksi vain skotlantilainen Celtic ja bulgarialainen Ludogorets ovat tällä hetkellä yhdeksän mestaruuden putkessa. BBC:n tietojen mukaan maailmanennätystä pitää hallussaan vanuatulainen Tafea, joka voitti kotimaansa mestaruuden 15 kautta putkeen vuosina 1994-2009.

Juventuksen päävalmentaja Maurizio Sarri pääsi ensimmäistä kertaa urallaan juhlimaan pääsarjamestaruutta. Hän voitti valmennusuransa ensimmäisen pystin viime vuonna johdattamalla Chelsean Eurooppa-liigan mestariksi. Football Italian mukaan Sarri on 61 vuoden ja kuuden kuukauden iässä Serie A:n historian vanhin mestaruuden voittanut valmentaja.

Tupakoinnistaan tunnettu Sarri ryntäsi sunnuntaina heti loppuvihellyksen jälkeen Juventuksen pukukoppiin, jotta hän olisi päässyt sauhuttelemaan rauhassa, mutta torinolaispelaajat halusivat juhlia valmentajansa kanssa.

– Tämä ei ollut helppo kausi. Se oli pitkä, vaikea ja stressaava. Tämä joukkue ansaitsee paljon kunnioitusta siitä, että heillä on yhä nälkää ja päättäväisyyttä puskea eteenpäin kahdeksan mestaruuden jälkeen, kommentoi Sarri.

– Lähdin kentältä, koska en halunnut ämpärillistä vettä niskaani, sillä se oli tuloillaan, mutta en päässyt karkuun.

Sarrilta kysyttiin, mitä hän sanoi pelaajilleen juhlinnan keskellä.

– Sanoin, että teidän on oltava aika hyviä, jos voitatte minun kanssani, kun en ole ikinä voittanut mitään, naureskeli italialaisluotsi.

Juventus joutui juhlimaan mestaruuttaan koronaviruspandemian takia tyhjien katsomoiden edessä. Ronaldon mukaan saavutus on kuitenkin omistettu seuran kannattajille.

– Tämä mestaruus on omistettu kaikille Juventuksen kannattajille, etenkin niille, jotka ovat kärsineet ja kärsivät tästä pandemiasta, joka on yllättänyt meidät kaikki kääntämällä maailman ympäri, kirjoitti Ronaldo Instagramissa.

– Se ei ollut helppoa. Teidän rohkeutenne, asenteenne ja päättäväisyytenne oli se voima, jota me tarvitsimme tämän tiukan sarjan loppurutistukseen ja taistellaksemme loppuun asti tästä mestaruudesta.

Serie A:ta on jäljellä vielä kaksi kierrosta. Kaikki europelijoukkueet ovat jo selvillä, mutta yhtä putoajaa haetaan vielä. SPAL sekä Jesse Jorosen ja Simon Skrabbin edustama Brescia jatkavat varmuudella sarjaporrasta alemmas.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!