Taistelu lento-onnettomuudessa henkensä menettäneen Emiliano Salan siirtokorvauksesta käy edelleen kuumana FC Nantesin ja Cardiff Cityn välillä. Ranskalaislehti L’Équipe kertoo, että Cardiff on jättänyt Englannin jalkapalloliitolle valituksen saatuaan selville, että siirron taustalla häärinyt agentti Mark McKay olisi toiminut sääntöjen vastaisesti.

Cardiffin mukaan McKay toimi siirron aikoihin tuplamandaatilla: West Ham oli valtuuttanut hänet hankkimaan Salan, mutta samanaikaisesti Nantes oli valtuuttanut hänet myymään Salan. FIFA:n säännöt kieltävät kahden osapuolen pussiin pelaamisen samoissa kaupoissa.

– Emiliano Salan siirto syntyi petollisten järjestelyiden seurauksena, millä on sekä sopimuksellisia että rangaistuksellisia seurauksia, toteaa Cardiffin lakimies Antoine Vey.

Cardiff ja Nantes sopivat 17 miljoonan euron siirtokorvauksesta tammikuussa 2019. Vain kaksi päivää myöhemmin Sala kuoli lentoturmassa matkalla Cardiffiin. Nantes on vaatinut walesilaisseuraa maksamaan sovitun hinnan siirrosta, mutta Cardiff on kieltäytynyt. Cardiffin perustelee kantaansa siirtoon ja Salan hengen vaatineen lennon järjestämiseen liittyvillä epäsäännöllisyyksillä.

Viime syyskuussa FIFA määräsi Cardiffin maksamaan Nantesille kuusi miljoonaa euroa. Cardiff vastasi tähän valittamalla urheilutuomioistuimeen CAS:iin. Cardiff on aloittanut lakitoimet myös muun muassa Nantesin puheenjohtajaa Waldemar Kitaa vastaan. Seura syyttää häntä korruptiosta.